banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Odprtje razstave o češkem slikarju Alfonsu Muchi
Odprtje razstave o češkem slikarju Alfonsu Muchi E-pošta
četrtek, 05. avgust 2010
radovljica_razstava_alfonsa_muche.jpg
V Galeriji Šivčeva hiša v Radovljici so včeraj odprli razstavo o delu češkega slikarja Alfonsa Muche (1860-1939) z dokumentarnim gradivom o njegovem rojstnem kraju Ivančice. Razstavo pred občinskim praznikom so pripravili Muzeji radovljiške občine v sodelovanju s pobrateno češko Občino Ivančice ter tamkajšnjim kulturnim in informativnim centrom.

Kot so sporočili iz Občine Radovljica, je razstavo odprl veleposlanik Republike Češke Petr Voznica, ki je o življenju pomembnega češkega umetnika navedel nekaj manj znanih zanimivosti, predstavili pa so jo župan Občine Ivančice Vojtech Adam, direktorica Muzejev radovljiške občine Verena Štekar Vidic ter direktor Kulturnega in informativnega centra Ivančice Aleš Tureček. O sodelovanju med občinama je spregovoril župan Janko S. Stušek.

Razstava predstavlja skice, plakate in druga dela Alfonsa Muche, mesto Ivančice pa je predstavljeno s fotografijami in deli sodobnega umetnika Bohumila Zimmermanna. Razstava bo v Galeriji Šivčeva hiša na ogled še ves mesec. (B. D., foto: Občina Radovljica)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates