banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Bled arrow Desetodstotna rast nočitev na Bledu
Desetodstotna rast nočitev na Bledu E-pošta
petek, 06. avgust 2010
bled_blejski_dnevi_1.jpg
Po podatkih Turizma Bled, ki vodi statistični pregled nočitev v hotelih, kampu in večjih penzionih na Bledu, v prvih sedmih mesecih letošnjega leta beležijo povprečno 10-odstotno rast nočitev v primerjavi z istim obdobjem lani.

Kar 92 % vseh nočitev so realizirali tuji gostje, 8 % pa Slovenci. Največji porast nočitev v obdobju od januarja do konca julija so v primerjavi z lanskim letom ustvarili Srbi (+98 %), sledijo Izraelci (+23 %), Belgijci (+20 %), Američani (+14 %) in Slovenci (+9 %). Največji delež nočitev v tem obdobju so ustvarili gostje iz Italije in Velike Britanije (11 %) ter Nemčije (9 %).

»Gostje iz Finske in Rusije so v januarju 2010 ustvarili izjemen skok v številu nočitev. Ta skok lahko povežemo s Svetovnim prvenstvom v zimskem plavanju, ki smo ga med 22. in 24. januarjem 2010 gostili na Bledu,« so sporočili iz Turizma Bled. 
 
bled_blejski_dnevi_2.jpg
»Tudi obisk Blejskega gradu se je v prvih sedmih mesecih povečal za 10 %. V juliju 2010 smo dosegli 9-odstotno rast v primerjavi z lanskim julijem. Vsi objekti so bili precej dobro zasedeni (od 80 do 95%) in so beležili več nočitev kot v enakem obdobju lani.«

Kljub pozitivnim trendom v nočitvah pa je treba dodati, da je povprečna dosežena cena nižja in da na Bledu beležijo od 10 do 30 % manjšo izvenpenzionsko porabo; zelo različno od ponudnika do ponudnika. (J. Ž., foto: Turizem Bled)

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates