banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 29. avgusta 2010 (236. oddaja)
V sedmih dneh, 29. avgusta 2010 (236. oddaja) E-pošta
sobota, 28. avgust 2010
V kulturnem domu Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici je sredi minulega tedna potekala osrednja slovesnost ob prazniku občine Bohinj, ki ga praznujejo v spomin na prvi vzpon na Triglav že daljnega 26. avgusta 1778. 

Na sredini slovesnosti so podelili priznanja najzaslužnejšim občanom. Častni znak občine Bohinj je prejela tekmovalna skupina Karate kluba Bohinj za izjemne dosežke na področju športa na mednarodni, državni in lokalni ravni. 

Zvirče pri Tržiču so postale najsodobnejša vas na Gorenjskem. Tam so namreč v poldrugem letu obnovili vse ulice v naselju, skoraj dva kilometra in pol fekalne kanalizacije, dva kilometra meteorne kanalizacije, dobrih 1.700 metrov novega vodovoda, položili pa so tudi elektrokable, optični kabel in uredili plinifikacijo. 

Kranjski župan Damijan Perne je v četrtek predal namenu novo kolesarsko stezo med Kokrico in Naklim. Ta bo kolesarjem in rolkarjem bistveno olajšala dostop od zahoda proti severu Kranja in prispevala k njihovi varnosti. Doslej so se namreč vozili po zelo prometni regionalni cesti mimo priključka Kranj-zahod. 

Občinski svet Občine Jesenice je na zadnji seji v iztekajočem se mandatu med drugim sprejel tudi predlog odloka o javnem redu in miru, ki pa je v javnosti sprožil val nasprotovanj. Jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger je negativno presenečen nad nepoznavanjem oz. napačnim tolmačenjem posameznih določb s strani kritikov odloka. 

Letos mineva trideset let od pobratenja Tržiča in srbskega Zaječarja, čeprav predstavniki obeh mest zatrjujejo, da njihovo sodelovanje poteka že več kot 65 let. Župana mag. Borut Sajovic in Boško Ničić sta prejšnji konec tedna na slovesnosti v Kulturnem centru v Tržiču obnovila javno listino o pobratenju odločena, da bosta mesti sodelovanje še poglobili. 

V razstavnem salonu Dolik na Jesenicah so prejšnji petek s krajšim kulturnim programom odprli letno klubsko razstavo barvnih fotografij članov Fotokluba Jesenice. Njihove fotografije bodo na ogled do 15. septembra. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates