banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 12. septembra 2010 (238. oddaja)
V sedmih dneh, 12. septembra 2010 (238. oddaja) E-pošta
sobota, 11. september 2010
V Mostah pri Žirovnici so v ponedeljek slavnostno predali v obratovanje novo razdelilno transformatorsko postajo in 110/20 kilovatno stikališče Moste. Gre za skupni projekt Elektra Slovenija, Elektra Gorenjska in Savskih elektrarn Ljubljana.

Znano je, da ledni dvorani na Zlatem polju v Kranju grozi rušenje. A to le v primeru, če novi občinski svetniki ne bodo pohiteli in sprejeli občinskega lokacijskega načrta, ki bi dvorano umestil v zlatopoljski prostor.

V Radovljici je v sredo potekalo zadnje dejanje 28. redne seje, obenem pa so končali tudi zadnjo 32. sejo v tej sestavi občinskega sveta. Svetniki so se seznanili s postopki usklajevanja predloga prostorskega reda občine Radovljica, ki je bil sicer uvrščen na dnevni red 28. seje občinskega sveta, vendar še ni bil obravnavan, ker občina za dokument še ni prejela vseh pozitivnih mnenj.

Prejšnji konec tedna je bilo slovesno v krajevni skupnosti Javornik-Koroška Bela, kjer so z več prireditvami obeležili svoj krajevni praznik. Že v petek so pripravili tradicionalno spominsko slovesnost v Parku talcev na Koroški Beli.

V Kamni Gorici pa so v minulih dneh potekali deseti Langusovi dnevi, s katerimi vsako leto obeležujejo obletnico rojstva slikarja in freskanta Matevža Langusa ter z njim povezan krajevni praznik. Prejšnjo soboto so na praznični slovesnosti tudi podelili priznanja krajanom.

Prejšnja nedelja je v Tržiču minila v znamenju čevljarjev. V mestu med gorami je namreč potekala že 43. Šuštarska nedelja, ki je privabila več kot 40.000 obiskovalcev iz vse Slovenije.  
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates