banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Župan pred kamero arrow V sedmih dneh, 19. septembra 2010 (239. oddaja)
V sedmih dneh, 19. septembra 2010 (239. oddaja) E-pošta
sobota, 18. september 2010
Tržiški župan mag. Borut Sajovic in direktor Gradbenega podjetja Tržič Zmago Geršak sta v ponedeljek podpisala pogodbo o postavitvi modularnega prizidka ob obstoječi stavbi vrtca v Križah. V njem bodo uredili dve otroški igralnici s sanitarijami in zunanjimi pokritimi terasami, nekaj prostora v prizidku pa bo na voljo tudi garderobam za zaposlene. 

Kranjska gimnazija letos praznuje dvestoletnico gimnazijskega šolstva na Gorenjskem. Minuli torek so javnosti predstavili obsežen jubilejni zbornik, ki je nastal pod vodstvom nekdanjega dolgoletnega ravnatelja mag. Valentina Pivka.  

V Prešernovem gledališču v Kranju so v petek uradno odprli novo gledališko sezono. Kot prvo iz niza letošnjih domačih abonmajskih predstav so uprizorili dramo Martina Sperra z naslovom Lovske scene s Spodnje Bavarske. V predstavi, ki jo je režiral Ivica Buljan, nastopa kar petnajst igralcev, med njimi tudi nekaj gostov iz drugih gledaliških hiš. 

Pohodniki, večinoma iz občin Jesenice in Šentjakob na Koroškem, so se prejšnjo soboto tradicionalno zbrali na sedlu Rožca. Na mestu, kjer poteka državna meja med Slovenijo in Avstrijo, so pripravili že 9. srečanje prijateljev. 

Prejšnjo nedeljo so na Bledu pripravili tradicionalni tek Bolle okrog Blejskega jezera. Dobrodelni dogodek, s katerim so društvu Kros pomagali zbrati čim več sredstev za rehabilitacijo poškodovanih otrok, je bil že peti po vrsti. 

Dan pred tekom pa je v Begunjah potekala prva Avsenikova poroka. Ta zajema tradicionalne navade in drobne malenkosti, ki dajo dogodku pridih preteklosti in hkrati pečat nepozabnosti. Usodni da sta dahnila Nataša Kristanec in Borut Kunstelj. 
  
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates