banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow policijska kronika arrow Zaključek preiskave trgovanja s prepovedanimi drogami
Zaključek preiskave trgovanja s prepovedanimi drogami E-pošta
nedelja, 26. september 2010
kranj_policija_konoplja_2010.jpg
Kriminalisti in policisti Policijske uprave Kranj so v četrtek sklenili več mesecev trajajočo preiskavo kaznivih dejanj, povezanih s prometom s prepovedanimi drogami. V zaključni akciji, v kateri je sodelovalo okoli 50 kriminalistov, policistov in policistov s službenimi psi, so opravili deset hišnih in osebnih preiskav pri osumljencih, starih od 30 do 48 let, v Kranju, Radovljici in na Jesenicah.

Pri hišnih preiskavah so zasegli okoli 1,2 kg konoplje, njene produkte, heroin in snovi za redčenje prepovedanih drog. Zasegli so tudi pripomočke za pakiranje droge, denar ter nekaj predmetov, za katere sumijo, da izvirajo iz drugih kaznivih dejanj.    

V kriminalistični preiskavi ugotovili, da je šest osumljenih storilo skupno 43 kaznivih dejanj, za katera je zagrožena kazen od enega do deset let oz. od pet do petnajst let zapora. Včeraj so štiri osumljence privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kranju, ki je po zaslišanju zoper vse odredil pripor.  

»V preiskavi so bili poleg klasičnih metod uporabljeni tudi prikriti preiskovalni ukrepi,« je pojasnil Leon Keder iz Policijske uprave Kranj. »Ugotovljeno je bilo, da je prvoosumljeni v časovnem obdobju 8 mesecev preprodal vsaj 700 g heroina in si s tem pridobil okoli 17.000 evrov premoženjske koristi. V preiskavi je bilo še ugotovljeno, da so si osumljeni organizirali lastno mrežo prekupčevalcev ali posrednikov. Prepovedane droge pa niso hranili doma, temveč so jo skrivali na različnih mestih, zakopano v gozdovih v širši okolici Kranja.« (R. J., foto: PU Kranj)

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates