banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 26. septembra 2010 (240. oddaja)
V sedmih dneh, 26. septembra 2010 (240. oddaja) E-pošta
sobota, 25. september 2010
Za Podružnično osnovno šolo v Lomu pod Storžičem je bil prejšnji petek prav poseben dan. Šola namreč v teh dneh praznuje 80-letnico svojega obstoja, ob tej priložnosti pa so slovesno odprli novo šolsko igrišče in parkirišče.

Zdravniki Splošne bolnišnice na Jesenicah so takoj po sklenitvi dogovora med vlado in zdravniškim sindikatom Fides začeli podpisovati soglasja za prekomerno delo. Vodstvo bolnišnice je doslej prejelo okrog 20 soglasij, še več pa naj bi jih dobili po končanem letnem dopustu večine zdravnikov. 

V Dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču je prejšnjo soboto potekala slavnostna akademija ob mednarodnem dnevu gluhih. Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih Gorenjske Auris je na slovesnosti opozorilo na poglavitne težave, s katerimi se soočajo gluhi v Sloveniji. Oktobra naj bi bil sprejet zakon o izenačevanju možnosti invalidov, ki predstavlja korak naprej k višji kakovosti življenja gluhih in naglušnih. 

Dom Petra Uzarja v Tržiču letos praznuje 30-letnico svojega delovanja. Javni socialno-varstveni zavod, ki leži v zibelki med Zelenico, Kriško goro in Dobrčo, nudi socialno oskrbo in zdravstveno nego več kot 170 stanovalcem. Sredi iztekajočega se tedna so v domu pripravili slovesnost, s katero so proslavili jubilej. 

Na odru Prešernovega gledališča v Kranju so prejšnji konec tedna premierno uprizorili dramo Martina Sperra z naslovom Lovske scene s Spodnje Bavarske. Predstavo je režiral Ivica Buljan, v njej pa nastopa kar petnajst igralcev, med njimi tudi legendarna slovenska igralka Milena Zupančič.

Kajakaš Jure Meglič iz Naklega je na nedavnem svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju v Tacnu osvojil bronasto medaljo v elitni disciplini kajak enosed. Megliča je v sredo sprejel nakelski župan Ivan Štular, ki mu je čestital za dosežen uspeh in se mu obenem zahvalil za odlično promocijo občine v svetu. 

Na Šmarjetni Gori nad Kranjem je pred dnevi potekalo javno snemanje narodnozabavne oddaje Polka in majolka. Ustvarjanje ene najbolj priljubljenih oddaj naše televizije, ki jo že od samega začetka pripravlja in vodi Mitja Grmovšek, si je ogledala tudi ekipa oddaje V sedmih dneh.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates