banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow Čudoviti zvoki z Brda pri Kranju
Čudoviti zvoki z Brda pri Kranju E-pošta
ponedeljek, 13. oktober 2008
brdo_koncert_aeda.jpg
V soboto je v veliki dvorani Grandis v novem Kongresnem centru na Brdu pri Kranju prvič zazvenela glasba orkestra Slovenske filharmonije in legendarne pianistke Dubravke Tomšič Srebotnjak. Z vrhunskim koncertom pod taktirko dunajskega dirigenta Theodorja Guschlbauerja so na Brdu odprli vrata novemu kulturnemu programu Ars Brdo.
 
Sobotni večer v elegantni dvorani Grandis, ki je bila s 420 sedeži povsem polna, je v navdušenem vzdušju zavibriral s skladbami Alojza Srebotnjaka, W. A. Mozarta in A. Brucknerja. Prireditev sta z ganljivim nagovorom odprla vodja projekta Ars Brdo, Petra Puhar Kejžar, in direktor Javnega gospodarskega zavoda Brdo Iztok Purič. Pri izboru programa Aeda, ki bo s prvim ciklusom v mesecih do februarja na Brdo pripeljal še štiri vrhunske koncerte, je sodeloval tudi umetniški vodja Jurij Reja.
 
brdo_razstava_likovnih_del.jpg Od 15. novembra do 14. februarja 2009 bomo vsak mesec lahko prisluhnili še slovenskemu Policijskemu orkestru, Big Bandu RTV Slovenija z Alenko Godec, tercetu Eroika s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in za valentinovo doživeli ekskluzivni baletni večer z zvezdami iz obeh slovenskih baletnih hiš.  
 
Ob glasbenem programu, poimenovanem Aeda, po starogrški muzi petja, je obenem na posestvu Brdo potekalo mednarodno likovno srečanje Apel, s slikarji in fotografoma iz Italije, Bolgarije in Slovenije. Razstavo vrhunskih umetniških del, nastalih na Brdu, so odprli včeraj.

Z veliko dvorano Grandis na Brdu sta Kranj in Gorenjska končno dobila ustrezen prostor za izvedbo vrhunske glasbe, Kongresni center pa se je po končanem predsedovanju Evropski uniji izkazal kot nadvse ustrezen objekt za nove vsebine. (P. K., foto: Mirko Kunšič)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates