banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Jesenice arrow Na Hrušici odprli prvi waldorfski vrtec v regiji
Na Hrušici odprli prvi waldorfski vrtec v regiji E-pošta
ponedeljek, 13. oktober 2008
jesenice_waldorfski_vrtec.jpg
V soboto so na Hrušici pri Jesenicah odprli prvi waldorfski vrtec na Gorenjskem. V njem bodo vzgajali po načelih waldorfske pedagogike, ki jo imenujejo tudi pedagogika za roke, glavo in srce.

Po besedah ravnateljice Waldorfskega vrtca Jesenice Simone Pajk je waldorfska pedagogika v svetu najbolj razširjena alternativna oblika poučevanja in naj bi otrokom omogočala celovit razvoj ter jih vzgajala v sočutju do sočloveka in v spoštovanju do narave.

Župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger ni skrival svojega zadovoljstva ob dejstvu, da so prvi tovrstni vrtec na Gorenjskem odprli prav v njihovi občini. Direktor Waldorfske šole Ljubljana Iztok Kordiš pa je povedal, da so v iniciativi za ustanovitev waldorfske šole in vrtca na Gorenjskem prvotno načrtovali, da bodo jeseni odprli tudi prvi razred Waldorfske šole.
 
Ta naj bi delovala v prostorih Ljudske univerze na Plavžu. Zaradi povečanega vpisa otrok v javni vrtec, ki deluje ob stavbi Ljudske univerze, pa niso mogli pridobiti dodatnih prostorov. Zato so začetek delovanja šole prestavili in upajo, da le za leto dni. (Barbka Berguš, foto: Dejan Berguš)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates