banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 10. oktobra 2010 (242. oddaja)
V sedmih dneh, 10. oktobra 2010 (242. oddaja) E-pošta
sobota, 09. oktober 2010
Ministrica za gospodarstvo mag. Darja Radić in minister za okolje in prostor dr. Roko Žarnić sta pretekli ponedeljek slovesno odprla prenovljeno hidroelektrarno Moste. Edinemu večjemu objektu za proizvodnjo električne energije na Gorenjskem, katerega obratovanje je bilo zadnja leta ogroženo zaradi pritiska premikajočih se zemeljskih plasti na steno podzemne strojnice, so z obnovo podaljšali življenjsko dobo.

Župan Mestne občine Kranj Damijan Perne, župan občine Naklo Ivan Štular in župan občine Šenčur Miro Kozelj so v četrtek s partnerji podpisali vlogo za drugo fazo projekta Odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda v porečju Zgornje Save in na območju Kranjskega in Sorškega polja.

V Kranju so v sredo položili temeljni kamen za Dvorec Jelen, ki bo zamenjal zdajšnjo sramoto ob vhodu v staro mestno jedro. Že prihodnji teden se bodo začele priprave na rušenje hotela in gradnjo novih poslovno-stanovanjskih objektov.

Vodstvo Gimnazije Jesenice se je v preteklih dneh poslovilo od letošnjih maturantov. Tokratna generacija je dosegla drugi najboljši uspeh v zgodovini te ustanove. 

V Muzeju Občine Šenčur so v torek odprli razstavo del, ki so nastala v okviru letošnjega, že 5. mednarodnega simpozija umetniške keramike V-oglje v organizaciji Barbe Štembergar Zupan in Nika Zupana.

V številnih domovih za starejše občane po Sloveniji so prejšnji petek, ob mednarodnem dnevu starejših, opozorili na odnos družbe do starejših, pripravili so dneve odprtih vrat in druge dejavnosti, s katerimi so predstavili svoje delo in poslanstvo. Za dejavno preživljanje jeseni življenja si že vrsto let uspešno prizadevajo tudi v Društvu upokojencev Jesenice.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates