banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow VIDEO: Letna konferenca nevladnih organizacij na Brdu
VIDEO: Letna konferenca nevladnih organizacij na Brdu E-pošta
četrtek, 16. oktober 2008
brdo_nevladne_organizacije_2.jpgFundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike, ki deluje tudi kot Regionalno stičišče nevladnih organizacij Gorenjske, je v torek, 14. oktobra, v Hotelu Kokra na Brdu pri Kranju  izvedla Letno konferenco gorenjskih nevladnih organizacij na temo Izzivi nevladnega sektorja na Gorenjskem. Dogodek, ki ga je odprl predsednik uprave Fundacije Vincenca Drakslerja za odvisnike Beno Fekonja z uvodnim pozdravnim nagovorom ter kratko predstavitvijo o pogledu na prihodnost nevladnega organiziranja na Gorenjskem, je poleg predstavnikov nevladnih organizacij v regiji gostil tudi predstavnike vlade, lokalnih oblasti in gospodarstva.

Konferenca se je po uvodnem delu začela s sklopom predavanj s skupnim vsebinskim izhodiščem o vlogi, obsegu in vplivu nevladnega organiziranja v okolju. Državna sekretarka na Ministrstvu RS za javno upravo Irma Mežnarič je udeležence konference seznanila s pogledi države pri uvajanju mehanizmov za krepitev sektorja nevladnih organizacij. Župan MO Kranj Damijan Perne je spregovoril o sinergiji lokalne skupnosti in nevladnega sektorja, predstavnica BSC Kranj mag. Helena Cvenkel pa o Regionalni agenciji in stičišču nevladnega sektorja po letu 2013.

brdo_nevladne_organizacije_3.jpgDirektor CNVOS Jože Gornik je predstavil raznolikost pogledov do povezovanja lokalnih in nacionalnih mrež nevladnega sektorja ter se dotaknil področja uvajanja standardov kakovosti za nevladni sektor. Prvi del predavanj pa je zaključil dr. Matjaž Mulej, IRDO, s predavanjem na temo Družbena odgovornost – ne le črka na papirju in tako navdušil 45 zbranih udeležencev.  Drugi del konference, ki jo je delno financirala Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, ki se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, pa je bil namenjen posameznim delavnicam na temo Ugotavljanje potreb NVO na Gorenjskem in pretoku informacij na relaciji lokalno – nacionalno.

Predsednik uprave Fundacije Vincenca Drakslerja za odvisnike Beno Fekonja pa je ob tej priložnosti povedal: »Namen Letne konference gorenjskih nevladnih organizacij je bil predstaviti pomen tretjega sektorja v državi ter osvetliti priložnosti sodelovanja med lokalnimi skupnostmi, podjetji in nevladnim sektorjem. Ob tej priložnosti smo kot eno izmed pomembnejših usmeritev izpostavili tudi izziv vključevanja v nove mehanizme vzpodbud, katere si nevladni sektor na Gorenjskem nedvomno želi in zasluži.«

(H. M., I. K., foto: Fundacija Vincenca Drakslerja)

 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates