banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Bled arrow VIDEO: Na Bledu bo županoval Fajfar, v Kamniku pa Šarec
VIDEO: Na Bledu bo županoval Fajfar, v Kamniku pa Šarec E-pošta
nedelja, 24. oktober 2010
V blejski občini se je drugega kroga županskih volitev udeležilo nekaj čez 3.100 volivcev oz. 44,8 odstotka volilnih upravičencev. Za kandidata Demokratične stranke upokojencev Slovenije in dosedanjega blejskega župana Janeza Fajfarja je po neuradnih podatkih glasovalo 65,6 odstotka, za njegovo protikandidatko iz Liberalne demokracije Slovenije Davorino Pirc pa 34,4 odstotka volivcev.


V občini Kamnik so v nedeljo zabeležili 49-odstotno volilno udeležbo, kar je le nekaj odstotkov manj kot v prvem krogu volitev, za županski stolček pa sta se potegovala dva neodvisna kandidata. Znani humorist Marjan Šarec (na fotografiji) je prejel 53,5 odstotka glasov volivcev, za protikandidata Braneta Goluboviča, ki je v prvem krogu volitev zbral največ glasov med sedmimi kandidati, pa je tokrat glasovalo 46,5 odstotka volivcev. 
 
Na volitve so se odpravili tudi v občini Domžale, kjer je glasovalo slabih 45 odstotkov volilnih upravičencev. Kandidat Liste za vse generacije Toni Dragar je prepričal skoraj 53 odstotkov volivcev, član Slovenske demokratske stranke Robert Hrovat pa 47 odstotkov.

Nedelja je minila v znamenju volitev tudi v občini Škofja Loka, kjer se je vnovičnega glasovanja o prihodnjem županu udeležilo skoraj 9.900 občanov oz. 54,4 odstotka volilnih upravičencev. Neodvisni kandidat Miha Ješe je zbral 58 odstotkov, kandidat Slovenske ljudske stranke in dosedanji dolgoletni župan Igor Draksler pa 42 odstotkov glasov volivcev.
 
V občini Žiri sta se v drugem krogu volitev pomerila kandidat Nove Slovenije Janez Žakelj ter kandidat Slovenske demokratske stranke Milan Oblak. Od 2.160 volivcev oz. 53,8 odstotka volilnih upravičencev, kolikor jih je v nedeljo glasovalo, je Žakelj prejel skoraj 67 odstotkov glasov, Oblak pa nekaj čez 33 odstotkov. 
(J. M., foto: www.marjansarec.si) 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates