banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Župan pred kamero arrow V sedmih dneh, 31. oktobra 2010 (245. oddaja)
V sedmih dneh, 31. oktobra 2010 (245. oddaja) E-pošta
nedelja, 31. oktober 2010
Prejšnjo nedeljo je potekal še drugi krog županskih volitev. V mestni občini Kranj bo prihodnja štiri leta županoval Mohor Bogataj, ki ga je podprlo 55 odstotkov volivcev, v občini Radovljica pa Ciril Globočnik, ki je prejel 64 odstotkov glasov. 

V blejski občini se je nedeljskih lokalnih volitev udeležilo nekaj čez 3.100 volivcev oz. slabih 45 odstotkov volilnih upravičencev. Za kandidata Demokratične stranke upokojencev Slovenije in dosedanjega blejskega župana Janeza Fajfarja je glasovalo skoraj 66 odstotkov, za njegovo protikandidatko iz Liberalne demokracije Slovenije Davorino Pirc pa 34 odstotkov volivcev.

Uprava družbe Merkur je v preteklih dneh ob soglasju nadzornega sveta sodišču oddala načrt finančnega prestrukturiranja. Ta predvideva dokapitalizacijo družbe v višini najmanj 85 milijonov evrov, ki naj bi jo opravili s konverzijo terjatev upnikov v kapital. 

Center za socialno delo Radovljica vabi k sodelovanju nove prostovoljke in prostovoljce. Zanje in za širšo javnost so pred dnevi pripravili vsakoletni dan odprtih vrat, na katerem so si lahko ogledali, kako poteka delo v centru.

Krizni center za mlade Kresnička, ki že več let uspešno deluje v Lescah, je namenjen otrokom in mladostnikom med 6. in 18. letom starosti, ki se znajdejo v stiski in potrebujejo pomoč. V četrtek so vrata centra odprli tudi za širšo javnost. 

V hotelu Kompas v Kranjski Gori je prejšnji konec tedna potekalo že 12. vsakoletno strokovno izobraževanje za zdravnike, medicinske sestre, zdravstvene tehnike in patronažne sestre v Sloveniji. Osrednja tema letošnjihFajdigovih dni je bila osteoporoza, bolezen, zaradi katere kosti postanejo krhkejše, tveganje za morebitne zlome pa se poveča zlasti v poznejših letih.

V razstavnem salonu DPD Svoboda Franceta Mencingerja na Slovenskem Javorniku so prejšnji konec tedna s kratkim kulturnim programom odprli razstavo unikatnih izdelkov Ande Cuznar. Njene stvaritve si lahko ogledate vse do 11. novembra.

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates