banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 14. novembra 2010 (247. oddaja)
V sedmih dneh, 14. novembra 2010 (247. oddaja) E-pošta
nedelja, 14. november 2010
Vlada je v začetku septembra po letu in pol javne razprave sprejela predlog novega Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki je trenutno v obravnavi v državnem zboru. Predstavniki Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve so v ponedeljek popoldne v dvorani Mestne občine Kranj predstavili bistvene spremembe, ki jih reforma vnaša v pokojninski sistem.

V Mladinskem centru na Jesenicah so v torek v okviru državnega projekta Delo za mlade gostili omizje o brezposelnosti, zaposljivosti in zaposlovanju mladih v jeseniški občini. Na njem so mladi, predstavniki različnih služb in gospodarstva skupaj iskali odgovore na izzive, s katerimi se soočajo mladi pri vstopu na trg dela.

V številnih službah Zavoda za zaposlovanje po državi si prizadevajo za rast zaposlenosti z različnimi razpisi. Že nekaj časa ponujajo subvencije za zaposlitev brezposelnih oseb ali prejemnikov denarne socialne pomoči. V Sloveniji je trenutno prijavljenih skoraj 103.000 iskalcev zaposlitve, prostih delovnih mest pa je le 710. V Kranju so številke nekoliko drugačne.  

Varstveno-delovni center Kranj je v avgustu odprl svojo novo enoto v Šenčurju. Prva skupina uporabnikov se je predstavila na sredinem dnevu odprtih vrat. 
 
V Avli Mestne občine Kranj je prejšnjo soboto potekalo peto srečanje gasilskih zbirateljev. Letos so se ga udeležili tudi zbiratelji iz tujine, saj kranjsko srečanje postaja vse bolj prepoznavno. 

V Muzeju občine Šenčur so v torek zvečer odprli razstavo unikatnih lesenih predmetov Jožeta Koželja z naslovom Objemi drevo. 

Številnim zvenečim glasbenikom, ki so doslej že nastopili v Zagrebu, se je v preteklih dneh pridružila tudi Lady Gaga. Ameriška pevka je pred časom razočarala svojo oboževalce na Hrvaškem, ko je odpovedala koncert, a njihova žalost ni trajala dolgo, saj so prejšnji petek le prišli na svoj račun. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates