banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 21. novembra 2010 (248. oddaja)
V sedmih dneh, 21. novembra 2010 (248. oddaja) E-pošta
nedelja, 21. november 2010
Odhajajoči kranjski župan Damijan Perne je v sredo opoldne sklical še zadnjo novinarsko konferenco, na kateri je predstavnike medijev seznanil z že opravljenimi in še trajajočimi projekti minulega mandata.

Svoji oceni že končanih in šele začrtanih občinskih projektov sta podala tudi dosedanja podžupana Mestne občine Kranj Stane Štraus in Igor Velov.

V sredo popoldne se je na prvi redni konstitutivni seji sestal novoizvoljeni Svet Mestne občine Kranj. Svetniki so najprej potrdili svoje mandate in ugotovili izvolitev novega župana, nato pa so imenovali komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. 

Poslavljajoči se župan Damijan Perne je po prvi redni seji mestnega sveta v prostorih občinske galerije čestital svojemu nasledniku Mohorju Bogataju.

Po sredini slovesni zaprisegi je v četrtek dopoldne sledila še uradna predaja županskih poslov. Novi župan Mohor Bogataj je že prejel tudi večino dokumentacije, ki si jo je želel ogledati v zvezi z nekaterimi občinskimi projekti. 

V prostorih Centra za socialno delo na Jesenicah se je v torek predstavil gorenjski območni odbor Slovenskega društva Hospic. Društvo že od leta 1995 spremlja neozdravljivo bolne in njihove svojce. Prizadeva si za detabuizacijo smrti in za naraven odnos do umiranja in žalovanja v slovenski družbi. 

Ljudska univerza Tržič je v preteklih dneh gostila strokovnjake iz petih evropskih držav. Preko predavanj, delavnic in razprav o koristih vseživljenjskega učenja za odrasle in starejše s posebnimi potrebami iščejo nove možnosti, nova znanja in priložnosti v svetu mladostnikov. 

V Osnovni šoli Prežihovega Voranca na Jesenicah je prejšnji konec tedna potekala razstava kunčjih parov. Razstavljenih je bilo 374 kuncev, kar 42 pasem v lasti 75 gojiteljev iz Slovenije, avstrijske Koroške in Furlanije - Julijske krajine. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates