banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 19. decembra 2010 (252. oddaja)
V sedmih dneh, 19. decembra 2010 (252. oddaja) E-pošta
nedelja, 19. december 2010
V občini Tržič so prejšnji petek praznovali občinski praznik. Ob tej priložnosti so v Kulturnem centru Tržič priredili slavnostno akademijo, na kateri so se ozrli v preteklost in samozavestno zastavili cilje za prihodnost. 
 
Svoj občinski praznik so prejšnjo soboto proslavili tudi v Radovljici. Tam, kot je znano, praznujejo kar dva občinska praznika, prvega v avgustu in drugega v decembru. Slednji je posvečen dramatiku Antonu Tomažu Linhartu
 
Minister za zdravje Dorjan Marušič je pred dnevi napovedal združevanje manjših porodniških oddelkov z večjimi in ukinitve nekaterih porodnišnic, med njimi tudi kranjske. Mestni odbor Slovenske demokratske stranke je začel zbirati podpise za ohranitev Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo v Kranju. Peticijo bodo že v prihodnjem mesecu podali na ministrstvo za zdravje. 

Župan Mestne občine Kranj Mohor Bogataj je v minulih dneh izbral novega direktorja občinske uprave. Odgovorno funkcijo naj bi v prihodnjih tednih prevzel nekdanji komandir Policijske postaje Kranj Mitja Herak, ki je zbral največje število točk. 

Na sedmih srednjih šolah na Gorenjskem je v oktobru in novembru v okviru kampanje Pozor(!)ni za okolje potekalo tekmovanje v zbiranju odpadkov. V pravilnem ločevanju odpadkov, ki se naberejo pri vsakdanjem delu na šolah, se je pomerilo skoraj 5000 dijakov
 
V kranjski enoti Zavarovalnice Triglav so se tudi letos odločili za novoletno donacijo. V letu boja proti revščini in socialni izključenosti so 2.000 evrov, ki bi jih sicer namenili za voščilnice poslovnim partnerjem, podarili v humanitarne namene. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates