banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow Drobtinica: šest otrok z brezplačnimi šolskimi kosili
Drobtinica: šest otrok z brezplačnimi šolskimi kosili E-pošta
ponedeljek, 20. oktober 2008
kranj_rdeci_kriz_drobtinica1.jpg
Območno združenje Rdečega križa Kranj je že osmo leto zapored ob svetovnem dnevu hrane pripravilo humanitarno akcijo Drobtinica. Na stojnicah na Maistrovem trgu v Kranju so v soboto dopoldne menjali sveže pecivo, ki so ga podarile pekarne, za prostovoljne prispevke. Ves zbrani denar bodo namenili za brezplačna šolska kosila otrok iz socialno šibkih družin.

"Letos so pri Drobtinici sodelovali tudi učenci Večstopenjske šole Doberdob in učenci OŠ Stražišče. Pripravili so spremljevalni kulturni program in razstavo svojih izdelkov, ki so jih v soboto menjali za prostovoljne prispevke. Učenci OŠ Simona Jenka Kranj pa so spekli pecivo za brezdomce in socialno ogrožene ljudi," je povedala sekretarka Rdečega križa Kranj Milka Miklavčič.
 
Od menjave peciva so prejeli 542 evrov, od menjave izdelkov učencev Osnovne šole Stražišče in večstopenjske šole Doberdob pa še 111 evrov. S prostovoljnimi prispevki učencev Osnovne šole Staneta Žagarja iz Kranja in denarjem v nabiralniku Rdečega križa na Maistrovem trgu so zbrali dodatnih 222 evrov, donatorji pa so prispevali še 1.396 evrov. 
 
kranj_rdeci_kriz_drobtinica2.jpgkranj_rdeci_kriz_drobtinica3.jpgkranj_rdeci_kriz_drobtinica4.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Drobtinica 2008 je uspela, saj smo skupaj zbrali kar 2.271 evrov. Z denarjem bomo plačali šolsko kosilo kar šestim otrokom iz osnovnih šol Jakoba Aljaža in Matije Čopa Kranj," je zadovoljna dejala Milka Miklavčič, ki se vsem kupcem in donatorjem tudi preko naše televizije iskreno zahvaljujejo za izkazano dobroto. (B. D., foto: Rdeči križ Kranj)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates