banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 13. februarja 2011 (259. oddaja)
V sedmih dneh, 13. februarja 2011 (259. oddaja) E-pošta
nedelja, 13. februar 2011
Prešernovo rojstno hišo v Vrbi vsako leto obišče več obiskovalcev. Največ se jih je zbralo v torek, na obletnico pesnikove smrti, kjer so pripravili osrednjo slovesnost ob kulturnem prazniku. 

Ministrica za kulturo Majda Širca je v torek opoldne skupaj s kranjskim županom Mohorjem Bogatajem slovesno položila venec na pesnikov grob v Prešernovem gaju v Kranju.

Zavodu za turizem Kranj je na praznični dan že deveto leto zapored uspelo pričarati nostalgijo iz Prešernovih časov. V gorenjski prestolnici so pripravili edinstven Prešernov semenj.

Prešernova ulica ter Glavni in Maistrov trg so dopoldne dobesedno pokali od prazničnega vrveža. Precej ljudi se je odločilo za obisk mestnih galerij, največ pozornosti pa je bilo deležno živahno sejemsko dogajanje. Med obiskovalce se je pomešala tudi ekipa Gorenjske televizije.

Območna služba Zavoda za zaposlovanje v Kranju se bo aprila preselila na novo lokacijo. Zdajšnji prostori na petih lokacijah namreč ne omogočajo več nemotenega izvajanja storitev. Zavod boste od aprila našli na enotni lokaciji v Trgovskem centru Dolnov na Šucevi 23 v Kranju.

V Centru za obrambno usposabljanje v Poljčah je prejšnji konec tedna potekal redni letni občni zbor Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Zgornja Gorenjska.

V galeriji Avla Občine Radovljica so v preteklih dneh v sodelovanju z Lions klubom Bled odprli tradicionalno razstavo Plakat miru z naslovom Vizija miru. Kulturni program prireditve je sooblikovala glasbena skupina Osnovne šole Antona Janše iz  Radovljice, razstava pa bo na ogled vse do 22. marca.

Klub študentov Kranj je prejšnjo soboto v prostorih Ekonomsko-storitvenega izobraževalnega centra v Kranju pripravil že 11. neformalni informativni dan Študenti dijakom. Študentje so z veseljem odgovarjali na vprašanja dijakov, za katere na uradnih predstavitvah študijskih programov navadno ni časa ali pa nanje ne dobijo odgovorov.

 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates