banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 20. februarja 2011 (260. oddaja)
V sedmih dneh, 20. februarja 2011 (260. oddaja) E-pošta
nedelja, 20. februar 2011
Svet Mestne občine Kranj se je v sredo sestal na četrti redni seji. Svetniki so med drugim sprejeli podražitev programov Kranjskih vrtcev v povprečju za 3,5 odstotka, občinsko upravo pa so pooblastili, da izda javni razpis za dodelitev koncesij za opravljanje javne službe na področju predšolske vzgoje. 

Kranjski mestni svetniki so na sredini seji potrdili osnutek občinskega proračuna za letošnje leto. Ta naj bi imel dobrih 56 milijonov prihodkov in 68 milijonov evrov odhodkov, zato se bo občina zadolžila za dobrih 12 milijonov evrov

Na sredini seji radovljiškega občinskega sveta so začeli razpravo o osnutku proračuna za leti 2011 in 2012. Zaradi številnih pripomb in pomanjkanja časa, potrebnega za njihovo presojo in za uskladitev odločitve o nadaljevanju postopka, so se župan in svetniki odločili za prekinitev razprave o tej točki dnevnega reda. 

Knjižnica dr. Toneta Pretnarja na Balosu v Tržiču bo po lanski obnovi strehe do konca letošnjega septembra dobila tudi novo zunanjo podobo. Minuli torek so simbolično odprli prenovljeno fasado, ki krasi tržiški knjižni hram.

Kranj je v torek gostil letošnje Prešernove nagrajence. V avli mestne občine jih je sprejel župan Mohor Bogataj.

Predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada Jaroslav Skrušny je pojasnil, da Kranj s tovrstnimi srečanji ohranja častitljivost Prešernovega mesta.

Jesenice počasi dobivajo novo, bolj privlačno podobo. Občina si z investicijami v različnih delih mesta prizadeva za izboljšanje kakovosti življenja občanov, v nekdanjem železarskem kraju pa uspešno obujajo tudi kulturno vzdušje.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates