banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 13. marca 2011 (263. oddaja)
V sedmih dneh, 13. marca 2011 (263. oddaja) E-pošta
nedelja, 13. marec 2011
Radovljiški župan Ciril Globočnik je v četrtek dopoldne novinarjem predstavil nadaljevanje pred časom začetih občinskih projektov. Obravnava osnutka proračuna, ki je občinski svet na zadnji seji še ni zaključil, se bo nadaljevala v začetku aprila. 

Na Jesenicah se trudijo, da bi čim prej pridobili nov razvojni program do leta 2025, ki bi mesto z okolico glede kakovosti življenja popeljal na sam gorenjski vrh. Da pa bi dosegli ta cilj, bo treba še kar nekaj usklajevanj. 

Center za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa iz Radovljice je konec prejšnjega tedna odprl novo bivalno enoto na Bohinjski Beli. Čeprav je objekt manjše kvadrature, je velikega pomena za tamkajšnje osebe s posebnimi potrebami, ki potrebujejo pomoč.

Člani kranjskega centra Sekcije za Downov sindrom so prejšnji petek v športni dvorani Tehniškega šolskega centra na Zlatem polju v Kranju pripravili že tretji dobrodelni koncert. Celoten izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenili otrokom z Downovim sindromom.

V preteklih dneh so po vsej Gorenjski potekale različne pustne prireditve, že prejšnjo soboto pa je bilo veselo tudi v Radovljici. Linhartovo mesto so preplavile pustne šeme, ki so se udeležile tradicionalnega pustnega sprevoda. Kot vsako leto so mrzlo zimo tudi letos pomagali odganjati strašni kurenti iz Rogoznice.

Kranj je na pustno soboto znova dokazal, zakaj si je prislužil sprejem v Evropsko zvezo karnevalskih mest. Gorenjsko prestolnico je obiskalo več tisoč ljudi, ki so si lahko ogledali kar dve pustni povorki.

Šenčurski Godlarji so v soboto na več kot 26 vozilih tradicionalno predstavili politične, gospodarske, športne in kulturne zaplete ter škandale, iz katerih se norčujejo, jih obsojajo in dajejo pod satirično lupo.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates