banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 20. marca 2011 (264. oddaja)
V sedmih dneh, 20. marca 2011 (264. oddaja) E-pošta
nedelja, 20. marec 2011
Čeprav se je večina tržiških svetnikov novembra lani že strinjala z odlaganjem odpadkov drugih občin na odlagališče v Kovorju, je občinski svet na sredini seji o tem znova razpravljal. Svetnik Anton Šuštar je namreč prepričan, da je bil sklep občinskega sveta nezakonit, njegovi člani pa zavedeni.

Tržiški svetniki so o odlaganju odpadkov drugih občin v Kovorju sprva nameravali razpravljati na posebni izredni seji, vendar je župan Borut Sajovic razpravo umestil na sredino zasedanje.

Na Trgu Toneta Čufarja na Jesenicah sta v minulih dneh potekala 19. teden obrti in podjetništva ter Jožefov sejem. Obe prireditvi je v torek odprl Niki Zima, ki je maja lani na funkciji predsednika Območne obrtno-podjetniške zbornice Jesenice zamenjal dolgoletnega predsednika in zdajšnjega župana Tomaža Toma Mencingerja.

V Kinu Železar na Jesenicah so se v ponedeljek popoldne že enajsto leto zapored pomerile ekipe tamkajšnjih osnovnih in srednjih šol. Na priljubljenem kvizu so tudi letos preverili znanje učencev in dijakov o zgodovini mesta Jesenice, tokratna tema pa je bila krajevna skupnost Podmežakla.

Na odru Prešernovega gledališča so prejšnjo soboto premierno uprizorili dramo francoskega filozofa, dramatika, romanopisca, esejista in scenarista Jean-Paula Sartra z naslovom Zaprta vrata. Mož, ki je leta 1964 zavrnil Nobelovo nagrado za literaturo, velja za enega največjih predstavnikov eksistencializma, zato je bil že skrajni čas, da so njegov pogled na svet znova osvetlili s perspektive današnjega časa.

Mestna občina in Zavod za šport Kranj sta tudi letos podelila priznanja najboljšim športnicam in športnikom v letu 2010. V torek popoldne so se jim v občinski avli zahvalili za nesporen prispevek h kranjskemu in slovenskemu športu. 

Na Krvavcu je bilo prejšnjo soboto veselo kot v dobrih starih časih. Na terasi Brunarice Sonček je bilo ves dan vse kot pred dobrimi 25 leti. Sandi Murovec s somišljeniki je pripravil največji snežni šov sezone 2011, ki so ga poimenovali kar Retro party.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates