banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Župan pred kamero arrow V sedmih dneh, 27. marca 2011 (265. oddaja)
V sedmih dneh, 27. marca 2011 (265. oddaja) E-pošta
nedelja, 27. marec 2011
V dvorani Gledališča Toneta Čufarja je prejšnjo nedeljo potekala slavnostna prireditev ob prazniku občine Jesenice. Z njo so se spomnili daljnega 20. marca 1929, ko je takratni trg dobil mestne pravice. 

Na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku so tudi podelili letošnja priznanja občine Jesenice, tri plakete in naziv častni občan. 

Občinski svet Občine Radovljica je na sredini redni seji podal soglasje k ceni socialne oskrbe na domu, ki jo izvaja Dom dr. Janka Benedika iz Radovljice. Cena bo od 1. aprila višja za 3,23 odstotka, glede na povečane potrebe za izvajanje storitve pomoči na domu pa bodo ob petih zaposlili še eno oskrbovalko. 

Gorenjsko prestolnico so prejšnji konec tedna obiskali vladni ministri iz stranke Zares. Na omizju v prostorih Podjetniškega centra v Kranju so se med drugim pogovarjali tudi o vzpostavitvi razvojnih centrov slovenskega gospodarstva na Gorenjskem.

Na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo se zavedajo, da je mreža visokošolskih zavodov neenakomerno razporejena po državi in da je bila Gorenjska, kar se tiče dosedanjega ustanavljanja fakultet, nekoliko zapostavljena v primerjavi z drugimi regijami.

Ministrstvo za okolje in prostor si že dlje časa prizadeva za pripravo ustreznih zakonodajnih predpisov, ki bi prispevali k čim manjšemu obremenjevanju okolja oziroma k varovanju zdravja ljudi ter trajnostnemu razvoju. Posebej pomembno je tesno sodelovanje med državo in lokalnimi skupnostmi, ki so zavezane k ravnanju s komunalnimi odpadki.  

V Mestni hiši v Kranju so pred nekaj dnevi odprli muzejsko razstavo o preživetju v času pomanjkanja. V sodobni zgodovini se je namreč zgodilo kar dvakrat, v času prve in druge svetovne vojne, da je država uvedla sistem organiziranega preskrbovanja z osnovnimi živili in življenjskimi potrebščinami. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates