banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 10. aprila 2011 (267. oddaja)
V sedmih dneh, 10. aprila 2011 (267. oddaja) E-pošta
nedelja, 10. april 2011
Prejšnji četrtek so se na redni seji sestali člani jeseniškega sveta, ki so med drugim potrdili zaključni račun lanskega občinskega proračuna. Prisotni so se seznanili tudi s poročilom o uresničevanju Akcijskega programa varstva okolja za leto 2011, v katerem ima pomembno vlogo jeseniški Acroni. 

V sejni sobi Mestne občine Kranj je v torek potekala sedma izredna seja Sveta gorenjske regije. Zasedanja sta se udeležila tudi ministrica za lokalno samoupravo in regionalno politiko Duša Trobec Bučan ter poslanec Državnega zbora Vili Trofenik.

V teh dneh mineva sedemdeset let, odkar je nemška nacistična vojska vkorakala na slovensko ozemlje. Z okupacijo in razdelitvijo slovenskih pokrajin med Nemce, Italijane in Madžare se je tudi pri nas začela krvava druga svetovna vojna, ki je terjala življenja več kot 94 tisoč Slovencev.

V soboto je na območju mestne občine Kranj potekala čistilna akcija Očistimo Kranj. Akcijo vsako leto prireja Zveza tabornikov občine Kranj v sodelovanju z občino in Poslovno skupino Sava.

V Prešernovem gledališču v Kranju se je v sredo zvečer s slavnostno podelitvijo nagrad končal že 41. teden slovenske drame. Letošnjo Grumovo nagrado za najboljše dramsko besedilo je prejel Matjaž Zupančič za dramo Shocking Shopping, v prevodu Osupljivo nakupovanje.

Letošnje Grün-Filipičevo priznanje za dosežke v slovenski dramaturgiji je žirija podelila dramaturginji in teoretičarki Edi Čufer, ki pa se slovesnosti ni udeležila. Največji pečat letošnjemu Tednu slovenske drame je sicer dala predstava Cankarjevih Hlapcev v komentirani izdaji v režiji Matjaža Bergerja ter v izvedbi Anton Podbevšek Teatra iz Novega mesta in Prešernovega gledališča.

Alpski smučarski klub Triglav in Mestna občina Kranj sta prejšnjo nedeljo na Krvavcu pripravila 1. županov veleslalom. Četudi so topli dnevi nekoliko načeli snežno odejo na tamkajšnjem smučišču, se je na progi Žeton obdržalo dovolj snega, da so lahko kakovostno izpeljali tekmo.

Mladi tenisači iz Kranja in okolice, ki trenirajo v Teniškem klubu Triglav Kranj, kjer se kalijo tudi asi, kot sta Blaž Kavčič in Grega Žemlja, se vsako leto zberejo na kondicijskih pripravah. Tokrat so se v Novigradu, kjer so prejšnji konec tedna potekale priprave na tekočo teniško sezono.
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates