banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 22. maja 2011 (272. oddaja)
V sedmih dneh, 22. maja 2011 (272. oddaja) E-pošta
nedelja, 22. maj 2011
Občina  Radovljica je končno dobila direktorja občinske uprave. Na javni natečaj za zasedbo delovnega mesta se je prijavilo pet kandidatov, od katerih so vsi izpolnjevali natečajne pogoje. Župan je s sklepom izbral kandidata Matjaža Erjavca.

Začetek sredine seje Sveta Mestne občine Kranj je bil precej buren. Veliko razburjenja je namreč povzročil predlog, da se ukine financiranje volilne kampanje neodvisnih list. Svetniki pa so hitro in skoraj brez razprave potrdili Bojana Homana za poklicnega podžupana. 

Gorenjski odbor Slovenske demokratske stranke je na ponedeljkovi novinarski konferenci predstavil razloge, zakaj bi morali volivci na bližajočem se referendumskem dnevu glasovati proti vsem trem predlaganim zakonom. SDS bo vodila referendumsko kampanjo z geslom Trikrat proti

Občina Tržič je pred dnevi objavila rezultate javnega razpisa za sofinanciranje mladinskih dejavnosti v občini. V začetku iztekajočega se tedna pa je župan mag. Borut Sajovic z izvajalci podpisal pogodbe o sofinanciranju projektov.

V Dvorani tržiških olimpijcev so prejšnji konec tedna potekali že 39. mednarodni dnevi mineralov, fosilov in okolja. Letošnjo razstavno prireditev so posvetili razkrivanju lepot mineralnega sveta in pestrim fosilnim najdbam Zasavske doline pod skupnim naslovom Iz geološke zakladnice Posavskega hribovja.

Planina pod Golico je bila prejšnji konec tedna znova v znamenju narcis ali ključavnic, kot jim pravijo domačini. Narcise so prepoznavni znak jeseniške občine, vsako leto ob tem času pa si tudi občinska stavba nadene praznično podobo.

Predstavniki kranjskega območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo in mestne občine so v torek odkrili spominsko ploščo na stavbi na Sejmišču 4 v Kranju, kjer je bil leta 1990 sedež občinskega štaba teritorialne obrambe.

Mladinski center Jesenice je v četrtek v sodelovanju z Gimnazijo Jesenice, Srednjo šolo Jesenice in Plesno šolo Studio Ritem pripravil četvorko jeseniških maturantov
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates