banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Župan pred kamero arrow V sedmih dneh, 5. junija 2011 (274. oddaja)
V sedmih dneh, 5. junija 2011 (274. oddaja) E-pošta
nedelja, 05. junij 2011
Pretekla sreda je bila verjetno najbolj srečen dan za kar osemnajst jeseniških družin. Te so dopoldne prevzele ključe novih stanovanj, ki jih je občina namenila socialno ogroženim občanom.

Fundaciji Vincenca Drakslerja je letos ob podpori Mestne občine in Rotary kluba Kranj uspelo zaključiti načrtovano obnovo mansarde v Domu Vincenca Drakslerja v Pristavi pri Tržiču.

Preteklo sredo je v Radovljici potekala redna seja tamkajšnjega občinskega sveta. Svetniki so za novega direktorja Linhartove dvorane Radovljica imenovali Jakoba Jašo Kendo za mandatno dobo pet let.

V sredo se je sestal tudi Občinski svet Občine Tržič. Osrednja točka zasedanja je bilo poročilo o poslovanju in delovanju tržiškega komunalnega podjetja.

V Kranju je v torek potekala okrogla miza o javnem prometu na Gorenjskem. Cestni promet narašča, z njim pa tudi poraba goriv, število nesreč, zastojev, degradacija okolja ter emisije toplogrednih in drugih zdravju škodljivih plinov. Veliko od naštetih težav bi rešili ali vsaj omilili s povečano rabo sredstev javnega prevoza.

V Galeriji Mestne hiši v Kranju je te dni na ogled fotografska razstava z naslovom V žarku zajete podobe – sodobna izraznost camere obscure. Svoje fotografije so razstavili Marco Faganel, Andrej Furlan, Robi Jakomin, Viljem Lavrenčič in Marko Vogrič.

V športnem parku v Kranju je v preteklih dneh potekal mednarodni vojaški nogometni turnir garnizij srednjeevropskih glavnih mest. Na kranjskem igrišču so se pomerili gardisti iz Ljubljane, Varšave, Dunaja, Prage, Berlina in Budimpešte.

V Osnovni šoli Franceta Prešerna v Kranju je v četrtek potekalo mednarodno srečanje gledaliških skupin Prešernovih šol. Na njem so sodelovale istoimenske šole iz Maribora, Črenšovcev in Beograda ter šola Vase Stajića iz Novega Sada. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates