banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 12. junija 2011 (275. oddaja)
V sedmih dneh, 12. junija 2011 (275. oddaja) E-pošta
nedelja, 12. junij 2011
Tržiški svetniki so se na zadnji redni seji seznanili s problematiko izvajanja nujne medicinske pomoči na območju občine. Kot je znano, urgentni službi Zdravstvenega doma Tržič zaradi varčevalnih ukrepov grozi celo zaprtje.

Javni potniški promet je zelena prihodnost, ki bo zmanjšala vpliv škodljivih plinov, ki jih povzročamo posamezniki, ko se dnevno sami v enem avtomobilu vozijo na delo in z njega. Ministrstvo za promet je pred dnevi predstavilo strategijo, ki bo voznikom približala prednosti javnega potniškega prometa.

Fakulteta za organizacijske vede v Kranju je po uspešno pridobljeni akreditaciji v letu 2009 tudi letos gostila predstavnike Evropskega sveta za poslovno izobraževanje. Njegovo osnovno poslanstvo je spodbujanje in ohranjanje najvišje odličnosti izobraževanja v evropskem prostoru na področju menedžmenta.

V banketni dvorani Kolpern na Jesenicah so sredi iztekajočega se tedna pripravili zaključno konferenco projekta partnerstva z naslovom Stari starši in vnuki. Njegov glavni cilj je bil povečati računalniško pismenost odraslih in tako starejšim omogočiti, da postanejo dejavni državljani sodobne informacijske družbe.

Nadzorni odbor Fundacije Vincenca Drakslerja za odvisnike je na svoji 13. seji imenoval novo upravo za mandatno obdobje od 1. junija letos do 31. maja 2015. Za novo predsednico uprave so izvolili Nado Bogataj Kržan, preostali člani pa so še dr. Peter Vencelj, Rok Jus in Mirjam Toporiš Božnik.

Na Brdu pri Kranju je prejšnjo nedeljo potekal že 11. županov tek. Več kot tisoč tekačev se je podalo na dvo- in deset kilometrsko progo, skupaj pa so za Fundacijo Vincenca Drakslerja prispevali prek 38.000 evrov. 

V prostorih Mestne občine Kranj so se v sredo posvetili tudi prijetnejšim opravilom. Župan Mohor Bogataj je pripravil poseben sprejem za kranjske učence, ki so vseh devet razredov zaključili z odličnim uspehom.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates