banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 3. julija 2011 (277. oddaja)
V sedmih dneh, 3. julija 2011 (277. oddaja) E-pošta
nedelja, 03. julij 2011
V minulih dneh so povsod po državi potekale številne slovesnosti v počastitev dneva državnosti in 20. obletnice vojne za Slovenijo. Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Zgornje Gorenjske je prejšnji konec tedna pripravilo slovesnost pri lipi samostojnosti na Gorenjski cesti v Radovljici.
   
Z razglasitvijo samostojnosti 25. junija 1991 se je končal proces osamosvajanja Slovenije, ki je bil neločljivo povezan s procesom propada komunizma v Vzhodni Evropi. Osrednjo proslavo Občine Šenčur, s katero so proslavili 20-letnico slovenske državnosti, so tudi letos pripravili pri lipi v Vogljah.

Mesto Kranj je na začetku druge dekade tretjega tisočletja dobilo novo, dolgo pričakovano knjižnico. Preoblikovanje je nekdaj tri knjižnične oddelke na dveh različnih lokacijah združilo pod eno samo streho. Selitev se je slovesno zaključila v sredo popoldne ob pomoči meščanov.

Vloga knjižnic v življenju posameznika in skupnosti kljub sodobnim medijem narašča, saj postajajo središče informacij in druženja. Mestna knjižnica Kranj je splošna knjižnica, ki deluje na območju mestne občine Kranj ter sosednjih občin Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor in Šenčur. 

Vodstvo Mestne občine Kranj vlaga veliko energije v iskanje novih vrtčevskih kapacitet, s katerimi bi predšolskim otrokom omogočili vpis v vzgojno-izobraževalne programe. Že zdaj je jasno, da bo čez nekaj let močno primanjkovalo prostora v vrtcih v centru Kranja, na Zlatem polju ter desnem bregu Save.
 
Poročali smo že, da je radovljiški občinski svet na zadnji predpoletni seji z mesta predsednika in člana odbora za šport po dolgi razpravi o pravilnosti vloženega zahtevka z desetimi glasovi za in devetimi proti razrešil Marjana Vidica. Ta je bil na to mesto imenovan na predlog občinskega odbora Slovenske demokratske stranke. 

V muzeju Občine Šenčur so v torek postavili na ogled razstavo del akademskega slikarja Klavdija Tutte. Na razstavi z naslovom Mediteranski pomoli – slike in keramika si lahko ogledate Tuttove manjše in ogromne likovne stvaritve. 
 
Z gala otvoritveno predstavo Passion! se je v četrtek zvečer v Festivalni dvorani na Bledu začel že 16. blejski festival. Tudi letos bo s svojim bogatim kulturnim dogajanjem presenetil in navdušil tako domače, kot tudi tuje obiskovalce in pomembno obogatil kulturni turizem v samem biseru Gorenjske. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates