banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 17. julija 2011 (279. oddaja)
V sedmih dneh, 17. julija 2011 (279. oddaja) E-pošta
nedelja, 17. julij 2011
V Sloveniji beležijo porast števila bolnikov z ošpicami. Oboleli, ki niso bili cepljeni, so se okužili v tujini. Bolezen je zelo kužna in se prenaša kapljično, bolnik je kužen nekaj dni pred pojavom izpuščajev ter šest dni po njem. 

Na zadnji predpočitniški seji jeseniškega občinskega sveta so med drugim razpravljali tudi o izvajanju koncesionarne dejavnosti javnega mestnega prometa in šolskih prevozov na območju občine Jesenice za leto 2010. Poročilo je podala direktorica potovalne agencije Alpetour iz Kranja Ivanka Zupančič Gaber.

Minulo sredo, 13. julija, so praznovali šoferji in avtomehaniki v Sloveniji. Datum je bil izbran po koncu 2. svetovne vojne v spomin na 13. julij 1943, ko je več voznikov kamionov in tankov osvobodilo Žužemberk.

V sejni dvorani Mestne občine Kranj so v sredo popoldne slovesno razglasili rezultate spomladanskega roka letošnje splošne mature in podelili maturitetna spričevala že 111. generaciji maturantov Gimnazije Kranj. 

Slovenci smo imeli v svoji zgodovini kar 126 trgov, od katerih se do danes ni ohranil niti eden. Ustanova Poti kulturne dediščine med drugim pripravlja tudi projekt pretrgov, s katerim želijo zapolniti praznino, ki je nastala med vasjo in mestom.

Poročali smo že, da je v Kranju pod gradbenimi stroji izginila neprecenljiva arheološka najdba. V ta namen so v Gorenjskem muzeju pripravili dokumentarno razstavo s pomenljivim naslovom Hotel Jelen, včeraj in nikoli več, s katero želijo opozoriti na pomembnost izgubljene najdbe. 

S prvim julijem se je na Krvavcu začela poletna sezona, ki so jo letos obogatili s športno-adrenalinsko ponudbo. V teh dneh so na tem sicer priljubljenem zimskem smučišču in gorski izletniški točki odprli Poletni park, v prvi vrsti namenjen družinam.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates