banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Župan pred kamero arrow V sedmih dneh, 4. septembra 2011 (281. oddaja)
V sedmih dneh, 4. septembra 2011 (281. oddaja) E-pošta
nedelja, 04. september 2011
Minuli četrtek je v šolske klopi po Sloveniji znova sedlo okrog 160.000 osnovnošolcev in 79.000 dijakov, šolski prag pa je prvič v življenju prestopilo več kot 18.000 otrok. Naša ekipa je na prvo pot v svet znanja pospremila najmlajše učence Osnovne šole Šenčur.

V Tržiču so znova zahrumeli gradbeni stroji. V teh dneh so je namreč začeladruga faza prenove ulic v starem mestnem jedru.

Delničarji tržiškega Peka so na sredini skupščini potrdili dokapitalizacijo s stvarnim vložkom Družbe za svetovanje in upravljanje, o finančni dokapitalizaciji s strani države pa bo odločal rebalans državnega proračuna. Delničarji so tudi obravnavali poslovanje in izsledke Pekove izredne revizije. Zaradi ugotovljenih nepravilnosti nekdanji upravi niso podelili razrešnice.

Na Zavodu za zdravstveno varstvo v Kranju so v začetku iztekajočega se tedna predstavili čezmejni evropski projekt med avstrijsko Štajersko in Slovenijo z naslovom Evroregija - Zdrava regija. Njegov namen je spodbujati ljudi k zdravemu življenjskemu slogu, kjer imata zdrava prehrana in vsakodnevno gibanje zelo pomembno vlogo.
 
Tudi v letošnjem šolskem letu bo na pobudo družbe Goodyear Dunlop Sava Tires potekal projekt osveščanja mladih o odgovornem ravnanju z okoljem. Kampanja Pozor(!)ni za okolje bo tokrat v številnih aktivnostih, namenjenih srednješolcem, povezala kar 22 organizacij in srednjih šol iz gorenjske regije.

Vodstvu Prešernovega gledališča je po dolgih letih prizadevanj le uspelo temeljito obnoviti gledališko dvorano. Vidno polepšana bo obiskovalcem v novi sezoni omogočila bolj udobno spremljanje predstav.

V noči na 30. marec 1811 je v eni od rokodelskih delavnic v Tržiču izbruhnil požar, ki je skoraj povsem uničil mesto. Zgorelo je kar 151 hiš in več deset delavnic, v ognju pa je umrlo 60 ljudi. V spomin na tragedijo, ki se je zgodila pred dvesto leti, so v prejšnji petek v Tržiču pripravili slavnostno parado gasilcev.
 
 
S petkovo veliko gasilsko parado, v kateri je sodelovalo prek 200 gasilcev, so proslavili tudi 45-letnico pobratenja mest Tržič in francoskega Sainte-Marie-aux-Mines.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates