banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 9. oktobra 2011 (284. oddaja)
V sedmih dneh, 9. oktobra 2011 (284. oddaja) E-pošta
nedelja, 09. oktober 2011
V Križah pri Tržiču so v začetku tega tedna odprli sodobno športno igrišče, ki bo v ponos tržiškemu športu – učencem vseh treh osnovnih šol in vsem občanom, ki se radi ukvarjajo s športom. Tržičani upajo, da bo igrišče postalo prostor združevanja, povezovanja in zagotavljanja zdravega duha v zdravem telesu. 

Predstavniki Mestne občine Kranj, Osnovnega zdravstva Gorenjske in Gorenjske gradbene družbe so v torek podpisali pogodbo o obnovi zdravstvenega doma v Kranju. Prva faza obnovitvenih del se je začela že v sredo.

V Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah so prejšnji konec tedna pripravili osrednjo slovesnost ob prazniku krajevne skupnosti Sava. Praznične prireditve so se začele že v sredo z odprtim balinarskim turnirjem dvojic za Memorial Draga Tarmana, končale pa v nedeljo z družabnim srečanjem krajanov pri planinski koči na Črnem vrhu. 

Vodstvo Mestne občine Kranj je na četrtkovi novinarski konferenci predstavilo javne razpise za sofinanciranje družbenih dejavnosti na območju občine v letu 2012. 

Obrtno-podjetniški zbornici je po dvajsetih letih poskusov uspelo uvesti novo blagovno znamko Gostilna Slovenija, ki bo pripomogla k dvigu prepoznavnosti slovenske kulinarike. Do zdaj so pozitivno ocenili 28 gostiln, na ocenjevanje pa jih čaka še deset. Sredi iztekajočega se tedna so na Dvoru Jezeršek na Zgornjem Brniku podelili certifikate osmim gostinskim obratom, ki so izpolnjevali kriterij za podelitev pravice do uporabe znamke Gostilna Slovenija.    

Na odru Prešernovega gledališča so prejšnjo soboto premierno uprizorili dramo Kako jemati njeno življenje, ki velja za eno najboljših del britanskega avtorja Martina Crimpa. Čeprav jo je že leta 1997 napisal za gledališče Royal Court, še danes velja za eno najbolj radikalnih sodobnih dram nasploh, tako zaradi nekonvencionalne postdramske forme kot tudi tematike.

V Muzeju občine Šenčur je od torka na ogled razstava izdelkov, ki so jih ustvarili mednarodno priznani umetniki na letošnji koloniji umetniške keramike V-oglje. Kolonija, ki poteka vsako leto v organizaciji Barbe Štembergar Zupan in Nika Zupana, dobiva vse večje mednarodne razsežnosti.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates