banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Čutimo slovenščino arrow Gorenjska poročila za gluhe in naglušne, 4. marca 2011
Gorenjska poročila za gluhe in naglušne, 4. marca 2011 E-pošta
petek, 04. marec 2011
Poročali smo že, da je Občina Jesenice v začetku leta 2010 pristopila k izdelavi novega Programa razvoja občine Jesenice za obdobje od leta 2011 do 2025. S tovrstno strategijo se že lahko pohvalijo v nekaterih občinah na Gorenjskem, tudi na Jesenicah to ni prvi tovrstni program.

Včeraj so v Kosovi graščini na Jesenicah s kratkim kulturnim programom, v katerem se je predstavila mlada harfistka Leto Žorž Križanič, odprli pregledno razstavo fotografij članov Fotografskega društva Jesenice. Razstavljena dela si boste lahko ogledali še ves prihodnji mesec.

Pionirski oddelek Osrednje knjižnice Kranj je v sredo gostil pisateljico, pravljičarko, novinarko, kulturno animatorko Mileno Miklavčič. Na srečanju z najmlajšimi je predstavila svojo novo knjigo Borovničja princeska.

Iz Prešernovega gledališča so danes sporočili seznam nominirancev za letošnjo Grumovo nagrado. Strokovno žirijo so letos sestavljali režiser Sebastijan Horvat, ki je bil tudi v vlogi predsednika žirije, teatrolog in gledališki kritik mag. Primož Jesenko, dramaturginja mag. Tea Rogelj, igralka Vesna Slapar in teatrolog in gledališki kritik Rok Vevar.  

Letošnje enotne zimske počitnice je veliko družin preživelo tudi na snegu. Nekateri doma, drugi na tujem. Ena od možnosti prijetnega počitnikovanja je tudi tradicionalni Beli teden, ki ponuja smučanje za vso družino. Poskrbljeno je tako za otroke in odrasle. Poglejmo, kako je bilo v avstrijskem Schladmingu.

Košarkarice kranjskega Triglava so v zaostali tekmi državnega prvenstva dosegle sila pomembno zmago na gostovanju v Mariboru pri ekipi AJM-ja. Balinarji škofjeloške Lokateks Trate pa so v Super ligi dobili derbi proti kranjski Planini.

Ne veste, kam bi se podali ta konec tedna? Na Krvavcu bodo vikend popestrili kar trije zanimivi dogodki. 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates