banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 23. oktobra 2011 (286. oddaja)
V sedmih dneh, 23. oktobra 2011 (286. oddaja) E-pošta
nedelja, 23. oktober 2011
Poročali smo že, da prejšnji ponedeljek zaradi premajhnega števila prisotnih opozicijskih svetnikov ni bilo izredne seje Sveta Mestne občine Kranj. Ker je opozicija še vedno pričakovala uradna pojasnila glede finančnih izdatkov, je vodstvo mestne občine minuli torek sklicalo novinarsko konferenco.

V Splošni bolnišnici na Jesenicah so sredi tedna slovesno predali v uporabo novo operacijsko dvorano z najsodobnejšo opremo. V njej bodo izvajali ortopedske in ginekološko-porodniške posege. 

Otrokom, ki obiskujejo vrtec Najdihojca v Kranju, je od preteklega torka tudi uradno na voljo novo zunanje igrišče. Na dopoldansko odprtje so se pripravili s pesmijo in plesom. 

Občina Šenčur je pri podružnični osnovni šoli v Trbojah asfaltirala parkirišče in zgradila pločnik. Parkirišče, ki so ga predali v sredo popoldne, bo služilo tudi kot obračališče šolskega avtobusa. 

Gospodarstvo je v krizi. To smo slišali že neštetokrat. Tudi na torkovi seji Upravnega odbora Območne zbornice za Gorenjsko je bilo veliko govora o krizi. 

V prostorih Mestne občine Kranj je v četrtek potekala novinarska konferenca predstavnikov Zveze društev mobiliziranih Slovencev v nemško vojsko 1941–1945 in predstavnikov Združenja mobiliziranih Gorenjcev v redno nemško vojsko od leta 1943 do 1945. Skupaj so predstavili svoje poglede in pričakovanja ob prihajajočih državnozborskih volitvah. 

Na odru Prešernovega gledališča so prejšnjo soboto uprizorili že tretjo premiero sezone, burlesko irskega dramatika Seana O'Caseyja z naslovom Konec začetka. Predstavo je režiral Matjaž Pograjc, ki je enodejanko o večnem konfliktu med možem in ženo priredil za slovensko občinstvo. 

V Galeriji Šivčeva hiša v Radovljici so v torek odprli razstavo velenjske ilustratorke Urške Stropnik Šonc. Umetnico in njeno ilustratorsko delo je predstavila Milena Božiček Koren iz Galerije Velenje, razstavo pa je odprla nekdanja direktorica Muzejev radovljiške občine Maruša Avguštin.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates