banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Župan pred kamero arrow V sedmih dneh, 20. novembra 2011 (290. oddaja)
V sedmih dneh, 20. novembra 2011 (290. oddaja) E-pošta
nedelja, 20. november 2011
Občinski svet Občine Jesenice se je v torek sestal na tretji izredni seji. Svetniki so obravnavali predlog župana za poroštvo k izdaji bančne garancije za tamkajšnje javno komunalno podjetje Jeko-In.

Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik je v sredo s sodelavci že drugič v svojem mandatu obiskala občino Jesenice. Po pogovoru z zainteresiranimi občani je svoje ugotovitve predstavila na krajši novinarski konferenci.

V Podjetniškem centru v Kranju se je v torek zbralo skoraj 50 obrtnikov in podjetnikov, ki so želeli od kandidatov političnih strank slišati konkretne odgovore v zvezi z reševanjem obrtniške problematike. Omizje je vodil generalni sekretar Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Dušan Krajnik, ki je že uvodoma povedal, da politiki nikakor ne smejo zanemariti 52.000 članov zbornice, ki skupaj s svojimi zaposlenimi predstavljajo približno 300.000 volivcev.

Največji problem, ki tare obrtnike in podjetnike, je plačilna nedisciplina, zato so politiki predlagali nekaj rešitev za njeno zmanjšanje. Govorili so tudi o pavšalni obdavčitvi obrtnikov, ki so jo podprli vsi prisotni kandidati za poslance, ter o obveznem članstvu v zbornicah, deregulaciji poklicev in o ustanovitvi slabe banke.

Osnovna šola Prežihovega Voranca na Jesenicah se lahko pohvali z novimi pridobitvami. Med drugim so zamenjali okna in žaluzije v skupni vrednosti 223 tisoč evrov.

Kulturno-umetniško društvo Kranj in Zavod za sodobne umetnosti in kulturo Gulag sta v preteklih dneh v dvorani Mestne občine Kranj priredila omizje o problematiki javnih spomenikov.

Jeseničani so si lahko prejšnjo nedeljo v okviru letošnjih Čufarjevih dni ogledali predstavo Saše Pavček z naslovom Obleci me v poljub. V sredo popoldne pa so njenim ljubezenskim pesmim in čutni glasbi prisluhnili tudi dijaki Gimnazije Ekonomsko-storitvenega izobraževalnega centra v Kranju.

V Domu upokojencev v Kranju so v preteklih dneh odprli tradicionalno razstavo ročnih del. Tudi letošnja so nastala na posebnem krožku, ki ga obiskujejo stanovalci doma.

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates