banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 18. decembra 2011 (294. oddaja)
V sedmih dneh, 18. decembra 2011 (294. oddaja) E-pošta
nedelja, 18. december 2011
Občina Radovljica je prejšnjo soboto, na predvečer rojstnega dne očeta slovenskega gledališča, Antona Tomaža Linharta, praznovala občinski praznik. V njegovo počastitev so tudi letos pripravili slavnostno akademijo s podelitvijo priznanj.

Občinski praznik so v soboto proslavili tudi v Tržiču. Ob pestrem kulturnem programu v Kulturnem centru Tržič, za katerega je poskrbelo Kulturno društvo Zali Rovt, so podelili občinska priznanja in plakete posameznikom in društvom, ki so v iztekajočem se letu pustili največji pečat v tržiški občini in izven njenih meja.

V sejni dvorani Mestne občine Kranj je sredi iztekajočega se tedna potekala 10. redna seja mestnega sveta. Vseh enajst točk dnevnega reda so obdelali razmeroma hitro, najdlje pa so se pomudili pri drugi obravnavi proračuna za leto 2012.

Na zadnji letošnji redni seji so se med drugim zbrali tudi radovljiški svetniki. Med drugim so obravnavali pravilnik o delovanju občinskih predstavnikov in imenovali člane sveta radovljiške izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti. Določili so tudi vrednost točke za izračun občinske takse, ta bo v prihodnjem letu višja za 1,9 odstotka. 

V prostorih Osnovne šole Helene Puhar v Kranju so v torek odprli prenovljeno telovadnico. Med drugim so jo opremili z novimi telovadnimi pripomočki, ki bodo otrokom s posebnimi potrebami pomagali pri razvijanju gibalnih spretnosti.

Jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger je v torek pripravil tradicionalni prednovoletni sprejem za direktorje, predsednike krajevnih skupnosti in poslovne partnerje v občini. Ob prijetnem druženju so sproščeno pokramljali o letošnjih uspehih in načrtih za prihodnje leto.

Na Slovenskem Javorniku je bilo prejšnjo soboto sila živahno. Kulturni dom Julke in Albina Pibernika je gostil jubilejni koncert ob 20-letnici Kulturno-umetniškega društva Triglav z naslovom Ogledalo ljubezni.

V Prešernovem gledališču so v sredo premierno predstavili novo satirično komedijo z naslovom Limonada slovenica. Predstava na tragikomičen prikazuje tipične slovenske razmere, pristno komedijo zmešnjav.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates