banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Župan pred kamero arrow V sedmih dneh, 15. januarja 2012 (296. oddaja)
V sedmih dneh, 15. januarja 2012 (296. oddaja) E-pošta
nedelja, 15. januar 2012
Med 9. in 11. januarjem leta 1942 je v Dražgošah potekala ena večjih bitk med drugo svetovno vojno v Sloveniji, ki je močno omajala mit o nepremagljivosti nemške vojske. Ob 70. obletnici bitke so prejšnjo nedeljo pri spomeniku NOB v Dražgošah pripravili osrednjo spominsko slovesnost. 

Učence Osnovne šole Staneta Žagarja v Kranju so prvi dan po novoletnih počitnicah pričakale neogrete učilnice, otroci pa so več ur preživeli v hladnih šolskih klopeh. Preverili smo, kako je prišlo do takšne napake.

Mestna občina Kranj od lani aktivno izvaja dejavnosti projekta Pangea. Gre za projekt, ki ga v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija od leta 2007 do 2013 financirata država in Evropski sklad za regionalni razvoj.

V Mestni hiši v Kranju so v torek odprli dokumentarno razstavo Glasovi Evrope v času hladne vojne. Avtorji iz praškega Inštituta za študije totalitarnih režimov želijo obiskovalcem prikazati razvoj Radia Svobodna Evropa, predvsem pa njegova cilja; okrepitev nacionalne in individualne svobode ter prevlado nad komunizmom.

Mlada fotografinja Katja Bidovec je v torek v Muzeju občine Šenčur odprla razstavo z naslovom Na bregovih ulic. Na njej se predstavlja s svojimi fotografijami, ki so nastale v Indiji, Turčiji, na Madžarskem in Nizozemskem.

Kegljaški klub Triglav Kranj je lani praznoval 60-letnico uspešnega delovanja. Jubilejno praznovanje so prejšnji konec tedna sklenili z velikim finalom mednarodnega turnirja 22. pokala Kranja v kegljanju. 

Kulturno-turistično društvo Pod Krivo jelko je prejšnjo soboto v Dupljah priredilo tradicionalni nočni pohod do Krive jelke. Romantično gozdno pot je številnim pohodnikom poleg bakel osvetljevala tudi luna.

Stanovalka Francka Drempetič je minuli ponedeljek v Domu starejših občanov v Preddvoru praznovala občudovanja vreden jubilej. Popoldne je namreč upihnila svojo že stoto svečko na barviti torti, ki predstavlja njeno zanimivo življenje.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates