banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 22. januarja 2012 (297. oddaja)
V sedmih dneh, 22. januarja 2012 (297. oddaja) E-pošta
nedelja, 22. januar 2012
V sejni dvorani Mestne občine Kranj je v sredo popoldne potekala 11. redna seja mestnega sveta. Na dnevnem redu je bilo osem točk, skozi katere so se svetniki prebili brez večjih zapletov.

Elektro Gorenjska prodaja, podjetje v skupini Elektro Gorenjska, je v četrtek predstavilo nove cene in prenovljeno ponudbo za prodajo električne energije gospodinjskim odjemalcem.

Mestna občina Kranj je bila zelo uspešna na razpisu za javno razsvetljavo, ki ga je objavilo Ministrstvo za gospodarstvo. Letos naj bi okrog 2000 energetsko potratnih svetilk zamenjali z varčnimi.

Novembra lani se je na desetih gorenjskih srednjih šolah začelo tekmovanje v ločenem zbiranju odpadkov, ki predstavlja osrednjo dejavnost kampanje Pozor(!)ni za okolje. Več kot 6.000 dijakov bo do konca aprila še posebej pozorno ločevalo odpadke in se potegovalo za nagrado za najboljšo šolo.

Osebe s posebnimi potrebami so v sodobnem času zelo prisotne v družbi. Za njihovo socializacijo skrbijo tako institucije, posamezniki kot tudi vse bolj ozaveščena družba. Žal pa je to zelo ranljiva družbena skupina, v zvezi s katero v zadnjem času poslušamo tudi zgodbe o izkoriščani delovni sili.

Blejski turistični delavci so zadovoljni s strukturo in obiskom tujih gostov v preteklem letu. V naslednjih tednih se nameravajo udeležiti tudi različnih turističnih sejmov in borz v raznih evropskih mestih ter na ta način promovirati Bled in Slovenijo.

V Prešernovem gledališču se že pripravljajo na letošnji Teden slovenske drame. Vsakoletna gledališka prireditev nacionalnega značaja omogoča strnjen pregled najizrazitejših gledaliških uprizoritev, nastalih po slovenskih dramskih besedilih in predlogah, ki so nastale izključno na osnovi besedil slovenskih avtorjev.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates