banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 29. januarja 2012 (298. oddaja)
V sedmih dneh, 29. januarja 2012 (298. oddaja) E-pošta
nedelja, 29. januar 2012
S prvim januarjem sta začela veljati Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev in Zakon o socialnovarstvenih prejemkih. Zvišujejo se otroški dodatek, denarna socialna pomoč in varstveni dodatek, zakona pa prinašata tudi nekaj med upravičenci manj priljubljenih sprememb.

V športni dvorani na Zlatem polju v Kranju je v preteklih dneh v okviru Olimpijade poklicev potekalo tekmovanje mladih iz mehatronike. Olimpijada je sistem tekmovanj v poklicih na državni ravni, najuspešnejši pa se lahko pozneje preizkusijo še na mednarodnem tekmovanju Euroskills.

Območno združenje Rdečega križa Kranj je v četrtek dopoldne v prostorih Gasilsko-reševalne službe v Kranju pripravilo terensko krvodajalsko akcijo. Prvi krvodajalci so se je udeležili že ob sedmih zjutraj, zadnji so prišli malo pred trinajsto.

V razstavnem salonu Dolik na Jesenicah so prejšnji konec tedna odprli slikarsko razstavo slabovidnih slikarjev, članov Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj, ki so jo pripravili pod mentorstvom Marjete Žohar

Hokejskemu klubu Acroni Jesenice se je že nekaj časa pisal črn scenarij. Na torkovi novinarski konferenci pa so le našli začasne rešitve.

V sejni dvorani Mestne občine Kranj je sredi tedna potekala okrogla miza o vzpostavitvi športne zveze. Omizja se je udeležilo veliko predstavnikov lokalnih športnih klubov, ki v občinski zvezi vidijo priložnost za razvoj kranjskega športa. 

Prejšnji konec tedna je v prostorih Rekreacijskega centra Vogu v Besnici potekal Zumba maraton. Na zabavi so se zbrali največji navdušenci nove vadbe, ki je obnorela ne le Slovenijo, ampak cel svet. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates