banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 5. februarja 2012 (299. oddaja)
V sedmih dneh, 5. februarja 2012 (299. oddaja) E-pošta
nedelja, 05. februar 2012
Tržiški župan mag. Borut Sajovic je v ponedeljek v prostorih Občine Tržič sklical neformalni posvet županov o problematiki odlaganja odpadkov, trenutnih težavah in mogočih prihodnjih rešitvah. Tržiška deponija je ta trenutek le ena od enajstih v državi, na katere odlagajo odpadke prebivalcev več kot stotih občin po Sloveniji. 

Na Zavodu za zdravstveno varstvo v Kranju so obolevanja za klopnim meningoencefalitisom prepoznali kot pomemben javnozdravstveni problem v regiji. V svojem programu so si zadali cilj, da bodo vsako leto povečali precepljenost prebivalstva za vsaj 5 odstotkov. 

Športno društvo Strelica je prejšnjo soboto soboto na območju športnega centra Pokljuka na Rudnem Polju pripravilo 20. smučarski tek politikov, diplomatov in gospodarstvenikov. Prireditev poleg tekmovanja omogoča tudi neformalno druženje slovenskih gospodarstvenikov s politiki ter diplomati in dokazuje, da je z dobro voljo in športnim duhom možno premagati vsa nasprotja in ovire.

Na novoletni dan leta 1922 je v Bohinjski Bistrici na svet prijokala Zora Konič. Življenje jo je že pri rosnih 14 letih pripeljalo v Tržič, kjer je našla svoj dom, moža in veliko ljubezen do športnega duha v tržiški Sokolnici. Prijatelji in sokrajani so ji prejšnjo soboto pripravili veliko zabavo.

V galeriji Zavoda za turizem na Glavnem trgu v Kranju so v sredo odprli razstavo o kranjskih gostilnah v Prešernovem času. Odprtja se je udeležil tudi podžupan Bojan Homan, za glasbeno spremljavo pa so poskrbeli učenci Glasbene šole Kranj.

Še malo pa bo Kranj poln ljudi od vsepovsod. Zavod za turizem Kranj bo v sredo, osmega februarja, pripravil že 10. Prešernov semenj, s katerim bo počastil spomin na našega velikega pesnika dr. Franceta Prešerna.  
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates