banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 11. marca 2012 (304. oddaja)
V sedmih dneh, 11. marca 2012 (304. oddaja) E-pošta
nedelja, 11. marec 2012

Avstrijsko družinsko podjetje, ki je s kar 156 trgovinami prisotno v osmih evropskih državah in Turčiji, je v torek zjutraj v Šenčurju odprlo svoj četrti prodajni center Baumax v Sloveniji. V njem je zaposlitev našlo 80 delavcev, v teh gospodarsko težkih časih pa stavijo tudi na družbeno odgovornost.

Svetovno znano podjetje Paul Hartman Adriatic obstaja že skoraj dve stoletji, največji del prometa pa opravijo na evropskem tržišču. V Sloveniji v teh dneh obeležujejo prvih deset let uspešnega delovanja.

Mednarodna organizacija civilne zaščite je leta 1990 v Ženevi razglasila 1. marec za svetovni dan civilne zaščite, dve leti pozneje pa ji je sledila tudi slovenska vlada. V informacijskem središču Triglavskega narodnega parka Triglavska roža na Bledu so v torek popoldne ob svetovnem dnevu civilne zaščite podelili letošnje nagrade in priznanja.

Šestega marca smo kot vsako leto obeležili svetovni dan varčevanja z energijo. To je dan, ko se še posebno pozornost posveča učinkoviti rabi energije in obnovljivim virom energije.

Letošnja zima je bila dokaj prizanesljiva do gorenjskih cest, kljub temu pa nekatere že kličejo po obnovi. V občini Šenčur kar precejšen del sredstev iz občinskega proračuna namenijo vsakoletni obnovi in vzdrževanju cest.

V občini Tržič se je pred dnevi zaključil letošnji razpis za sofinanciranje športnih dejavnosti. Občina je kljub manjšim prihodkom v proračunu našla dovolj sredstev, da bo lahko tudi letos podprla prizadevanja domačih športnih društev.
 
Družbi Henkel Slovenija in Tuš sta izpolnili lansko obljubo, ko sta obljubili, da bosta nadaljevali svojo humanitarno pomoč slovenskih vrtcem. Letos sta namreč kar dvajsetim podarili mini gospodinjske kotičke.

V veliki sejni dvorani Občine Radovljica je v sredo zasedal občinski otroški parlament, ki ga sestavljajo predstavniki šolskih skupnosti osnovnih šol Staneta Žagarja Lipnica, Antona Janše Radovljica, Antona Tomaža Linharta Radovljica in Frana Saleškega Finžgarja iz Lesc.

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates