banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 18. marca 2012 (305. oddaja)
V sedmih dneh, 18. marca 2012 (305. oddaja) E-pošta
nedelja, 18. marec 2012

Ukrajinski veleposlanik Mikola Kiričenko in direktor direktorata za evropske zadeve in politično bilateralo na ministrstvu za zunanje zadeve Marjan Cencen sta v sredo v Kranju uradno odprla častni konzulat Ukrajine v Sloveniji.

Mestno občino Kranj so v sredo obiskali tudi pomembni gostje iz srbskega Zaječarja, ki v gorenjski prestolnici vidijo možne rešitve za svoje mesto. Seznanili so se namreč s projektom Cobraman, ki se ukvarja z oživljanjem degradiranih urbanih območij.

V Kranju so v četrtek odprli prenovljeno kotlovnico Planina, opremljeno z napravami najnovejše tehnologije. Projekt njene celovite prenove je primer odličnega sodelovanja med investitorjem, družbo Soenergetika, upravljavcem, civilno iniciativo in Mestno občino Kranj.

Minuli torek so na Brdu pri Kranju podelili prvi zlati kamen. Nagrada predstavlja preplet znanja, izkušenj in priložnosti slovenskih občin. Za razvojno najbolj prodorno so razglasili občino Idrija.

Turistično društvo Tržič je prejšnjo nedeljo v sodelovanju z občino, Tržiškim muzejem, Osnovno šolo Bistrica in javnimi zavodi pripravilo tradicionalno etnografsko prireditev Vuč u vodo. Na predvečer gregorjevega so obudili stoleten običaj in spustili gregorčke po strugi Tržiške Bistrice.

Luč so prejšnjo nedeljo vrgli v vodo tudi v Kropi in Kamni Gorici. S šego starih kovačev vsako leto pozdravijo težko pričakovan prihod pomladi.

»V vseh barvah« je naslov razstave, ki so jo v torek zvečer odprli v Muzeju Občine Šenčur. Avtor umetnin, Zmago Puhar, je tokrat razstavil različne slike svojega opusa, za vsak okus nekaj.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates