banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 25. marca 2012 (306. oddaja)
V sedmih dneh, 25. marca 2012 (306. oddaja) E-pošta
nedelja, 25. marec 2012
V preteklih dneh je minilo 83 let, odkar je jeseniški trg dobil mestne pravice, v spomin na ta pomemben dogodek pa 20. marca praznujejo občinski praznik. V Gledališču Toneta Čufarja je v torek potekala osrednja občinska slovesnost, na kateri so podelili priznanja najzaslužnejšim občanom

Že prejšnji četrtek popoldne so v dvorani Kolpern na Stari Savi odprli jubilejni Teden obrti in podjetništva, v soboto dopoldne pa tradicionalni Jožefov sejem.

Kranjski mestni svetniki so se v sredo zbrali na 13. redni seji. Med kadrovskimi zadevami so se seznanili z odstopom svetnice Hermine Krt in oblikovanjem nove svetniške skupine Pozitivna Slovenija.

V sejni dvorani Občine Tržič je v sredo potekala 12. redna seja občinskega sveta. Prisotni so sprejeli sklep o odkupu občinskega poslovnega deleža in dokapitalizaciji javnega podjetja Komunala Tržič. Na seji so se seznanili z realizacijo lanskoletnega načrta pridobivanja in razpolaganja z občinskimi nepremičninami, podprli pa so tudi letošnji program dela nadzornega odbora.

Regionalna razvojna agencija Gorenjske, BSC Kranj, je pred dobrim letom v sodelovanju s štirinajstimi partnerji z Gorenjske ter naše in avstrijske Koroške začela izvajati projekt Karavanke. V sredo je bila v Kranju ustavljena tudi delovna skupina Prijatelji Karavank.

Območno združenje Rdečega križa Kranj in Občina Cerklje na Gorenjskem sta prejšnji konec tedna v športni dvorani v Cerkljah priredila humanitarni koncert z naslovom Veselo na Jožefovo. Ves izkupiček, ki so ga pridobili s prodajo vstopnic in od pokroviteljev, bo šel v dobrodelne namene.

Planica je prejšnji konec tedna znova zasijala v vsej svoji lepoti. Smučarski skakalec Robert Kranjec je več tisoč obiskovalcev doline pod Poncami razveselil s kristalnim globusom, za veliko zadovoljstvo pa so z dobrimi rezultati poskrbeli tudi ostali naši skakalci. Dogajanje pod skakalnico je že dvaindvajsetič spremljala ekipa Gorenjske televizije.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates