banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 8. aprila 2012 (308. oddaja)
V sedmih dneh, 8. aprila 2012 (308. oddaja) E-pošta
nedelja, 08. april 2012
Vodstvo Občine Bled je na sredini novinarski konferenci predstavilo s strani svetnikov potrjen občinski prostorski načrt, v katerega je zajeta tudi težko pričakovana blejska južna obvoznica.

Državna poslanca Pozitivne Slovenije mag. Alenka Bratušek in Lojz Potočnik sta minuli torek na Cankarjevi ulici blizu Prešernovega gledališča v Kranju uradno odprla poslansko pisarno. To je že druga tovrstna pisarna Pozitivne Slovenije na Gorenjskem, prvo so pred dobrim mesecem odprli na Jesenicah.

Civilna iniciativa Oskrbimo Slovenijo in projektna skupina Sorško polje sta v torek v Vita centru v Naklem predstavili projekta Štafeta semen - Oskrbimo.si in Sorško polje – približajmo se naravi.

Letos obeležujemo 50. obletnico prvega festivala Slovenska popevka. Leta 1962 je namreč na Bledu prvič potekala glasbena prireditev, ki še danes zaznamuje domačo slovensko glasbo. V ta namen so sredi minulega tedna v Mestni hiši v Kranju odprli glasbeno-dokumentarno razstavo.

Irena Jeras Dimovska je v sredo v Mali Galeriji v Kranju odprla razstavo z naslovom Podoba ženske. Slikarka je razstavila del svojega slikarskega opusa, v katerem je upodobila predvsem ženske akte, a na malce drugačen način, kot smo jih sicer vajeni. 

V Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah je v torek in sredo potekalo že 19. Kekčevo srečanje otroških gledaliških skupin Gorenjske. Predstavilo se je devet otroških skupin, ki so uprizorile od slovenskega Kresnička do svetovno znane Alice v čudežni deželi.

Prejšnji konec tedna so na Krvavcu sklenili letošnjo zimsko sezono z že sedmim nepozabnim in legendarnim Luža Petrol vikendom. Spet smo se noro zabavali ob akrobacijah smučarjev in deskarjev na snegu, ki so navduševali s svojimi triki in spektakularnimi padci v vodo. Program je bil letos še bolj pester, saj ste v dobri družbi lahko preživeli kar tri dni.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates