banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V jedru resničnosti arrow V sedmih dneh, 22. aprila 2012 (310. oddaja)
V sedmih dneh, 22. aprila 2012 (310. oddaja) E-pošta
nedelja, 22. april 2012
Za nami je teden, ki si ga bo marsikdo zapomnil po enodnevni opozorilni stavki javnih uslužbencev. Po podatkih sindikatov je stavkalo skoraj 100.000 zaposlenih v javnem sektorju. Šole so ostale zaprte, v vrtce pa so sprejeli zgolj otroke, ki niso imeli zagotovljenega varstva.

Na Center za socialno delo v Radovljici prihaja čedalje več prosilcev za plačilo položnic. Vlogo za denarno pomoč lahko od letos oddajo le na eni radovljiški točki.

Prejšnji konec tedna je v dvorani Kongresnega centra na Brdu pri Kranju potekala dobrodelna prireditev Povežimo Kranj. Predstavniki Lions in Rotary kluba so v sodelovanju z Mestno občino Kranj priredili ples, z zbranimi sredstvi pa bodo omogočili letovanje otrok iz socialno ogroženih družin v organizaciji Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje.

Občino Jesenice je v torek obiskal nizozemski veleposlanik Jos Douma. V okviru gospodarske diplomacije že nekaj časa obiskuje slovenska podjetja, ki so na kakršenkoli način povezana z Nizozemsko.

Akademska folklorna skupina Ozara Kranj letos praznuje že 60 let zelo uspešne folklorne dejavnosti. V nabito polni dvorani Doma krajanov na Primskovem so prejšnji konec tedna pripravili jubilejna koncerta, pri slovesnem praznovanju pa se jim je pridružil legendarni televizijski ustvarjalec Mito Trefalt.

Župan Mohor Bogataj je pred dnevi v galeriji Mestne občine Kranj odprl prodajno razstavo del slikarja in grafika Nejča Slaparja. O njegovem delu je spregovorila Maja Medja, kulturni program pa so obogatili učenci Glasbene šole Kranj. 

Zavod za šport, Občina Jesenice in prijatelji Jureta Robiča so prejšnjo soboto pripravili drugi kolesarski izlet v spomin na našega tragično preminulega ekstremnega kolesarja. 

Turistično društvo Tržič je v sodelovanju z občino in podjetnikom Borisom Šukalom prejšnjo soboto pripravilo 5. cvetlično tržnico. Ljubitelji cvetja so v atriju Občine Tržič lahko prisluhnili dvema predavanjema Kluba ljubiteljev vrtnarjenja Gaia, ob zaključku tržnice pa so tudi podelili priznanja in nagrade lastnikom najlepših hiš v preteklem letu.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates