banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 29. aprila 2012 (311. oddaja)
V sedmih dneh, 29. aprila 2012 (311. oddaja) E-pošta
nedelja, 29. april 2012
V Kulturnem centru v Tržiču so prejšnji petek proslavili 50-letnico zdravstvenega doma. Od njegove izgradnje v letu 1962 so tudi Tržičani deležni enotnega, bolj organiziranega in sodobnega zdravstva.

V občini Šenčur so minuli konec tedna praznovali že 17. občinski praznik. V počastitev godu zavetnika sv. Jurija so pripravili več prireditev, na petkovi slavnostni akademiji pa so podelili občinska priznanja.

Na strehi osnovne šole v Šenčurju so v ponedeljek uradno odprli eno največjih sončnih elektrarn na Gorenjskem. Letno naj bi proizvedla več kot 250.000 kWh zelene električne energije, kar bo zadoščalo za 70 gospodinjstev.

V galeriji Avla Občine Radovljica so prejšnji konec tedna odprli tradicionalno razstavo Plakat miru z letošnjim podnaslovom Otroci poznajo mir. Na razstavi je na ogled 25 najboljših mirovnih plakatov, ki so nastali na slovenskih osnovnih šolah v sodelovanju s slovenskimi Lions klubi.

Radovljiška graščina je prejšnji petek in soboto gostila revijo godalnih orkestrov glasbenih šol Slovenije. Na štirih koncertih se je zvrstilo kar 28 večjih in manjših godalnih orkestrov s skupaj okrog 750 nastopajočimi.

Zavod za šport Jesenice je v torek v stari občinski stavbi pripravil okroglo mizo o športnih dejavnostih v mestu. Zbrani so opozorili na trenutno problematiko in podali nekaj predlogov, s pomočjo katerih bi lahko izboljšali možnosti za razvoj športa v tem delu regije.

Kranjski župan Mohor Bogataj je v sredo v Galeriji Mestne občine Kranj sprejel mlade nogometaše Triglava, ki so se uvrstili v nadaljnje tekmovanje evropskega prvenstva Nike Premier Cup 2012.

V Radovljici so se prejšnjo nedeljo sladkali obiskovalci iz bližnjih in daljnih krajev Slovenije. V najbolj pristno sladkem mestu v državi se je vse vrtelo okrog čokolade, prireditev pa je obiskal tudi predsednik države dr. Danilo Türk.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates