banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Gorenjski odsev arrow V sedmih dneh, 13. maja 2012 (312. oddaja)
V sedmih dneh, 13. maja 2012 (312. oddaja) E-pošta
nedelja, 13. maj 2012
Vodstvo družbe Niko Železniki je sredi tega tedna predstavilo poslovne rezultate v jubilejnem 65. letu delovanja in letošnje načrte. S premišljenimi odločitvami so dokazali, da je uspeh možen tudi v času gospodarske in finančne krize.

V občini Tržič se zavedajo nujnosti varčevanja v času gospodarsko-finančne krize. Poleg skrbnega poslovanja pa so tudi prisluhnili investitorjem in zmanjšali komunalni prispevek. 

Na nedavni redni seji Občinskega sveta Občine Jesenice so med drugim obravnavali tudi poročilo o izvajanju občinskega programa varnosti za leto 2011. Poročilo je podal novi direktor občinske uprave Vitomir Pretnar. 

Prostovoljno gasilsko društvo Tržič je prejšnji konec tedna pripravilo tradicionalno Florjanovo procesijo po tržiških ulicah. Z njo so počastili spomin na 75 meščanov, ki so pred 201 letom umrli v velikem požaru. 

V Kulturnem domu v Kropi so minulo sredo slovesno proslavili 10-letnico gorenjskega odbora Slovenskega društva Hospic. Na jubilejni slovesnosti so nastopili Mešani pevski zbor Koledva, harmonikar Gašper Primožič, pevka Zdenka Gorenjc, Folklorna skupina Voše ter Folklorna skupina Vuka Karadžiča.

V galeriji Paviljona narodnoosvobodilnega boja v Tržiču so prejšnji konec tedna odprli prvo območno pregledno razstavo šestnajstih tržiških likovnikov. Zajeten prikaz slikarske ustvarjalnosti na Tržiškem sta pripravila območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti in Kulturno društvo tržiških likovnikov.

V Osnovni šoli Frana Saleškega Finžgarja v Lescah že vrsto let sodelujejo pri mednarodnem projektu posajanja dreves. Učenci so tudi letos simbolično posadili drevo, sicer pa skozi vse leto skrbno ločujejo odpadke in skrbijo za lepo, zdravo in čisto okolje.

Na Brdu pri Kranju bo v soboto, 26. maja, z začetkom ob 10. uri potekal že 12. Županov tek. Humanitarna prireditev postaja vse bolj priljubljena, tekmovanja pa se je samo lani udeležilo več kot tisoč tekačev z Gorenjske in drugih delov Slovenije.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates