banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Glasbene prireditve arrow V sedmih dneh, 20. maja 2012 (313. oddaja)
V sedmih dneh, 20. maja 2012 (313. oddaja) E-pošta
nedelja, 20. maj 2012
Na Tavčarjevi ulici 41 v Kranju so v sredo slovesno odprli konzulat Črne gore. To je že tretje tovrstno diplomatsko predstavništvo v gorenjski prestolnici, pred časom so v Kranju namreč odprli makedonski in ukrajinski konzulat. 

Varstveno-delovni center Škrat se je prejšnji konec tedna uradno preselil v prostore na Cesti železarjev na Jesenicah. V Škratove programe je vključenih 34 uporabnikov iz občin Kranjska Gora, Jesenice in Žirovnica.

Svet Mestne občine Kranj se je v četrtek sestal na 15. redni seji. Svetniki so s kar nekaj pomisleki potrdili predlagane sklepe, o točki, ki naj bi bila zaprta za javnost, pa po daljšem premisleku niso razpravljali za zaprtimi vrati.

Mesto direktorja Občinske uprave Občine Jesenice je konec aprila zasedel mag. Vitomir Pretnar. V naslednjih letih bo med drugim opravljal najzahtevnejše naloge s področja delovanja občinske uprave in sodeloval v projektnih skupinah. 

V četrtek so po vsem svetu na različne načine obeležili dan hipertenzije. Zvišan krvni tlak je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za obolevnost za kronične nenalezljive bolezni. Sem sodijo predvsem bolezni srca in ožilja s pojavnostjo srčnega infarkta in možganske kapi, povišan krvni tlak pa vpliva tudi na obolevnost ledvic. 

V Čebelarskem muzeju v Radovljici so prejšnji petek odprli fotografsko razstavo Medovite rastline. Obiskovalci so skupaj z avtorjem Janezom Gregorijem spoznavali rastlinske vrste, ki »dajejo kruh« čebelam. 

V Kulturnem centru Tržič so prejšnji konec tedna odprli 40. Mednarodne dneve mineralov, fosilov in okolja. Na slovesnosti so podelili jubilejna priznanja in odprli priložnostno razstavo o razvoju Minfosa v minulih desetletjih. 

Po šestih dneh se je prejšnji konec tedna v portoroški marini zaključila že 17. mednarodna razstava navtike. Letošnje Internavtike se je udeležilo več kot 16.000 obiskovalcev, na razstavnih površinah pa so si lahko ogledali predstavitve okrog 150 razstavljavcev s 100 plovili.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates