banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Župan pred kamero arrow V sedmih dneh, 3. junija 2012 (315. oddaja)
V sedmih dneh, 3. junija 2012 (315. oddaja) E-pošta
nedelja, 03. junij 2012
Na Zelenici, na nadmorski višini 1536 metrov, so prejšnjo nedeljo odprli prenovljen planinski dom z učnim centrom. Odprtje so pospremili z bogatim kulturnim programom, v katerem so nastopili baritonist Marko Kobal ob spremljavi citrarja Tomaža Plahutnika, Leseni rogisti in harmonikar Jan Zadnikar. Slovesnosti sta se med drugimi udeležila tudi podpredsednik Planinske zveze Slovenije Tone Tomše in poslanka Državnega zbora Jana Jenko.

V paviljonu narodnoosvobodilnega boja v Tržiču je v sredo potekala javna tribuna o prihodnjem razvoju območja Zelenice. Omizje je bilo zelo dobro obiskano, razpravljavci pa so bili najbolj naklonjeni iskanju investitorja, ki bi v razvoj Zelenice vložil pet milijonov evrov.

Podjetje Prosen Com letos praznuje trideset let uspešnega poslovanja. Na četrtkovem praznovanju jubileja so kranjskemu županu Mohorju Bogataju izročili »ček«, s katerim je Mestna občina Kranj uveljavila brezplačno čiščenje Spomenika revolucije: Začetek vstaje na Slovenskem trgu v Kranju. 

Sredi iztekajočega se tedna je v Šenčurju potekala 13. redna seja občinskega sveta. Svetniki so vse odloke sprejeli brez večjih pomislekov, seznanili pa so se tudi z aktualnimi dejavnostmi v občini.

V Domu starejših občanov v Preddvoru je v ponedeljek zagorelo. Številni gasilci so priredili rutinsko požarno vajo, v kateri so kot žrtve sodelovali prostovoljci.

Sveti Jurij, mučenec in svetnik, zavetnik mnogih cerkva in krajev, med drugim zaznamuje tudi konec zime in začetek pomladi. V različnih podobah ga je minuli  torek na razstavi v šenčurskem muzeju s svojimi porcelanastimi deli predstavila akademska kiparka Alenka Viceljo.

Mestna občina Kranj, Slovensko društvo učiteljev francoščine in Osnovna šola Orehek so prejšnji konec tedna v dvorani Gimnazije Ekonomsko-storitvenega izobraževalnega centra na Zlatem polju v Kranju priredili že 11. tradicionalni Frankofonski festival.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates