banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Bled arrow FOTO: Začenja se letošnji Okarina etno festival
FOTO: Začenja se letošnji Okarina etno festival E-pošta
sreda, 01. avgust 2012
Na Bledu se bo jutri začel prvi del že 22. Okarina etno festivala. Na zgornji terasi Blejskega gradu bo ob 20.30 nastopil Frank Yamma, ki velja za enega najpomembnejših aboridžinskih kantavtorjev. Za svoj zadnji album Countryman je prejel odlične kritike v Avstraliji in Veliki Britaniji. 

Yamma z nepozabnim glasom in ob odličnem igranju kitare poje brutalno iskrene zgodbe o alkoholizmu in kulturnem propadanju ter pripovedi o rodni deželi. Doslej je že nastopil na seriji koncertov v Veliki Britaniji in po Evropi, v katero je bil vključen tudi njegov poseben nastop na festivalu BT River of Music ob nedavnem odprtju poletnih olimpijskih iger v Londonu. 

festival_bled_yamma.jpgfestival_bled_klarisa_jovanovic.jpg
 
Aboridžinski kantavtor Frank Yamma (levo) in slovenska glasbenica Klarisa Jovanović, ki bo tokrat nastopila v zasedbi Della Segodba 
(foto: Okarina etno festival Bled).
 
 

Okarina etno festival ima na Bledu že dolgo tradicijo. Njegov umetniški vodja Leo Ličof, velik ljubitelj in poznavalec ljudske glasbe, je tudi letos presenetil s pestrim in kakovostnim izborom glasbe ter odličnimi glasbeniki, ki na Bled radi prihajajo iz vsega sveta.

festival_bled_khuukh_mongol_2012.jpg
 
Na Okarina etno festivalu na Bledu bo nastopila tudi skupina Khukh Mongol z značilnim mongolskim grlenim petjem (foto: Okarina etno festival Bled). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V prvem delu Okarino etno festivala bodo poleg Yamme v prihodnjih dneh še nastopili priznana madžarska čembalista Thus Kálmán Balogh in Miklós Lukács, skupina Khukh Mongol z značilnim mongolskim grlenim petjem in domača zasedba Della Segodba, ki jo sestavljajo glasbeniki Klarisa Jovanović, Vasko Atanasovski, Luka Ropret in Žiga Golob. (Š. R.)
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates