banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 2. decembra 2012 (336. oddaja)
V sedmih dneh, 2. decembra 2012 (336. oddaja) E-pošta
nedelja, 02. december 2012
Iztekajoči se teden je minil predvsem v znamenju predvolilne kampanje in javnih protestov po Sloveniji proti vladnim varčevalnim ukrepom. Mariboru, Ljubljani in Jesenicam je v četrtek sledil še Kranj. Protest v gorenjski prestolnici je bil tako kot vsi ostali uperjen proti aktualni politični oblasti na lokalni in državni ravni.

Gospodarska in finančna kriza je povzročila opazen primanjkljaj v proračunu Občine Jesenice za prihodnje leto. V predlogu proračuna so predvideli okroglih 23 milijonov prihodkov in kar pet milijonov več odhodkov. 

Visoka šola za gradbeno inženirstvo Kranj je končno pridobila akreditacijo in postala tretja visoka strokovna šola gradbene smeri v Sloveniji. Prva vloga je bila oddana v postopek akreditacije že leta 2008, kar dokazuje, kako dolgi so bili postopki umeščanja nove visoke šole v gorenjski prostor.

Že nekajkrat smo poročali o poskusih reorganizacije srednje- in višješolske mreže v Kranju ter poskusih razdruževanja in združevanja šol, ki jih oblikuje Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Kranjski ESIC je pred pomembnimi spremembami, njegova reorganizacija pa naj bi se začela izvajati že v začetku prihodnjega leta.

V središču Preddvora so sredi tedna odprli nov večnamenski informacijski center, ki naj bi postal osrednje informacijsko stičišče v občini za vse skupine prebivalcev in obiskovalcev. Informacijski center bo upravljal Zavod za turizem Preddvor. 

Igralci Prešernovega gledališča so včeraj v stolpu Škrlovec v Kranju premierno odigrali komorno predstavo Marlene Dietrich, ki so jo posvetili 20. obletnici smrti najbolj skrivnostne igralke in pevke prejšnjega stoletja.

Tržiški muzej bo v decembru za otroke in družine iz Tržiča in širše okolice pripravil praznične večere v Kurnikovi hiši. Pogrejte se ob krušni peči, okrepčajte z vročim čajem in se posladkajte s prazničnimi dobrotami!  
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates