banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Čutimo slovenščino arrow V sedmih dneh, 21. aprila 2013 (355. oddaja)
V sedmih dneh, 21. aprila 2013 (355. oddaja) E-pošta
nedelja, 21. april 2013
V Pristavi pri Tržiču so minuli torek odprli novo trgovino socialnega podjetja Fundacije Vincenca Drakslerja. V njej je možno kupiti obnovljene predmete in nove izdelke, ki so jih ustvarili težje zaposljivi posamezniki in uporabniki Reintegracijskega centra.

V Sloveniji je stopnja brezposelnosti visoka. Več kot 120.000 ljudi je nezaposlenih. To število je alarmantno, prihodnost negotova. Socialno podjetništvo, katerega cilj je ustvarjanje novih delovnih mest, pa je mnogim, še posebej najbolj ranljivim skupinam v naši družbi, vrnilo upanje v boljši jutri. 

V sredo je v prostorih Mestne občine Kranj potekala 23. redna seja občinskega sveta. Svetniki so med pomembnejšimi točkami obravnavali zaključni račun občinskega proračuna za leto 2012, nekaj pozornosti pa so namenili tudi skrbi policistov za varnost v občini.

Občina Radovljica je prejšnji konec tedna v sodelovanju s člani društva Ekologi brez meja izvedla vsakoletno čistilno akcijo. V njej so sodelovali otroci iz radovljiških vrtcev in osnovnih šol, dijaki obeh srednjih šol, uporabniki Centra za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa in drugi občani. 

Zelo marljivi pri pobiranju odpadkov so bili tudi v sosednji občini Bled. Potem ko so pred dnevi slovesno proslavili letošnji občinski praznik, so se prejšnjo soboto vneto lotili čiščenja javnih površin

Linhartova dvorana v Radovljici po podatkih distributerjev velja za najbolj obiskan mali kinematograf v Sloveniji. Če jo je še v letu 2010 obiskalo zgolj 8.000 privržencev sedme umetnosti, je njihovo število lani že preseglo 13.500.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates